Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisi valvoo tehostetusti juhannusliikennettä – Sisä-Suomen poliisi huolissaan: liikenneonnettomuuksissa menehtynyt viime vuotta enemmän ihmisiä

Sisä-Suomen poliisi on liikenneonnettomuuksista ja rattijuopumusten määrästä.

Juhannuksen aikaan liikenteessä on normaalia enemmän liikkujia. Poliisi valvoo tehostetusti juhannusliikennettä 24.–27. kesäkuuta eri tieosuuksilla.

– Valvomme meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki tiedotteessa.

Valvontaa tehdään tieliikenteen lisäksi juhannuksena myös vesillä. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä.

– Vesillä hukkuneista lähes kaikki olisivat pelastuneet, mikäli olisivat käyttäneet pelastusliivejä ja olisivat olleet selvin päin. Nautitaan vesillä liikkumisesta turvallisesti ja selvinpäin sekä pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme, Näkki muistuttaa.

Liikenneonnettomuuksissa on tänä vuonna kuollut Sisä-Suomen alueella 13 ihmistä, viime vuonna samaan aikaan menehtyneitä oli yhdeksän.

– Kenenkään ei pidä tarttua rattiin päihteiden vaikutuksen alaisena eikä mennä päihtyneen kuljettajan kyytiin. Mikäli havaitset päihtyneen henkilön liikenteessä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen, kehottaa Näkki.

Poliisi muistuttaa, että pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Useampana peräkkäisenä päivänä käytetty alkoholi saattaa vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja välttämättä tiedosta omaa tilaansa. Tapauskohtaisesti promilleja voi olla veressä vielä paljonkin.

Poliisi valvoo juhannuksen aikaan normaalisti myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta koko poliisilaitoksen alueella sekä maaseudulla, että taajamissa.

– Juhannus on poliisille kiireistä aikaa myös kaupungeissa ja taajamissa. Lämmin sää useimmiten myös lisää poliisin tehtävämääriä. Olemme varautuneet kiireisiin päiviin koko Sisä-Suomen alueella, kertoo valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen tiedotteessa.