ARS 108 tuo yli 40 taiteilijan teokset Nokialle

ARS 108 -tapahtuma avautuu 2. heinäkuuta. Nykytaidenäyttely ja festivaali järjestetään Nokialla Tehdas 108:n ja Nansotalon tiloissa. Festivaali koostuu näyttelyiden ohella esittävästä taiteesta sekä poikkitaiteellisista tapahtumista ja työpajoista.

Vuoden 2021 teema Heijastus / Reflection.

ARS108:ssa pääsee tutustumaan yli 40 taiteilijan teoksiin. Osa teoksista on yhteisteoksia, osa yksilöteoksia. Pääpaino näyttelyn teoksissa on mediataiteessa eli video-, valo-, äänitaiteessa, ja kokemuksellisuutta näyttelyssä täydentää kuvanveisto, tilataide sekä näiden edellä mainittujen erilaiset yhdistelmät.

Taiteilijat on kutsuttu pohtimaan sitä, miten katsoja voi olla vuorovaikutuksessa teoksen kanssa ja luvassa onkin monimuotoisia immersiivisiä taidekokemuksia interaktioiden kautta.

Jokaisena tapahtumaviikonloppuna on luvassa myös iltaohjelmaa. Ohjelmisto sisältää esittävää taidetta ja kokemuksia musiikista mediataiteesen.

Nansotalosta tapahtuman käyttöön on varattu toisen kerroksen ja kellarin tiloja.

– Nansotalolta löytyi nykytaidenäyttelylle sopivat tyhjät tilat ja Nansotalon taustalla toimivat omaavat vahvan taitelijamyönteisyyden, joten tämä on oiva tilaisuus ilmentää sitä, mihin kaikkeen Nansotalolla on mahdollisuuksia. Vanhassa Nanson tehtaassa on valmistettu aikoinaan Nanson tuotteita, ja Nokian Neulomon toiminnan loppuessa muutama vuosi sitten, on uusia kehityssuuntia mietitty ja visioitu. Suunta on ollut myönteinen kymmenien talon taiteilijoiden ja artesaanien kanssa, joten on erittäin mielekästä antaa tyhjää tilaa yleishyödylliseen käyttöön ARS 108 -nykytaidenäyttelylle, kommentoi Nansotalon omistaja Juha Berglund tiedotteessa.

Nansotalossa työskentelevät taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet yleisölle ARS 108 avajaispäivänä 2. heinäkuuta kello 12-18.

ARS 108 -tapahtuma kestää 29. elokuuta asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut