Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kun kesä on silkkaa lentistä – liigalentopalloilija Venla Raittinen, 19, tekee kesätöitä rantalentopallon parissa

Tampereen Eteläpuiston rantalentopallopaikalla on vielä hiljaista. Tapahtumia seuraa paikan päällä ylöjärveläislähtöinen Venla Raittinen, 19, joka pääsi liigalentopalloilun makuun viime kaudella LP Kangasalan riveissä. Tämän kesän hän viettää Beach Volley Tampereen kesätyöntekijänä.

– Vedän viikoittain harjoituksia ja olen mukana erilaisissa tapahtumissa, Raittinen kertoo.

Nuori nainen on palloilevaa sukua: hänen isoveljensä Eemeli on edustanut Ilvestä Veikkausliigassa ja hakee nyt uralleen uutta nostetta Hämeenlinnasta.

– Jos ajatellaan lentopalloa ja beach volleyta, niissä on paljon samaa ja ne tukevat toisiaan lajiharjoitteluna oikeinkin hyvin. Lajia pelataan hiekalla, joka on tietysti raskas alusta ja tarjoaa sillä tavalla ainekset kovallekin harjoitukselle. Sitten tietysti säännöissä on jonkin verran eroavaisuuksia: rantalentiksessä on vähemmän ihmisiä samaan aikaan kentällä ja kosketusrajoitukset ovat vähän erilaisia – toisen kosketuksen saa passata, mutta ensimmäistä ja kolmatta ei voi, Raittinen vertailee.

Beach volleyn suosio oli muutama vuosi sitten Suomessa vahvasti nosteessa muun muassa Riikka Lehtosen ansiosta. Lehtonen pelaa edelleen, mutta vaikuttaa siltä että valtakunnallisesti lajin suosio ei ehkä yllä takavuosien tasolle.

– En ole itse seurannut asiaa niin tarkasti, mutta kilpailutoimintaa ei välttämättä ole niin paljon. Monilla lajia pelaavalla on lentopallotausta, toki sitten mukana on myös ihmisiä jotka painottuvat pelkästään beach volleyn pelaamiseen, Raittinen vertailee.

Beach Volley Tampere yrittää pitää yllä lajin harrastuneisuutta Tampereella. Toimintaa on koronakauden jälkeen luvassa lähtökohtaisesti kiitettävä määrä: kesäkausi huipentuu elokuun puolessavälissä junioreiden SM-finaaleihin, jotka käydään kolmessa ikäluokassa (14-, 16- ja 18-vuotiaat).

Ennen elokuun huipentumaa on Tampereella luvassa erilaisia pienempiä tapahtumia. Sunnuntaina 18. heinäkuuta mitellään Eteläpuistossa Sekabiitsiturnaus, johon voivat ottaa osaa niin tosimielellä pelaavat kuin harrastajatkin.