Tänä juhannuksena Tampereen keskustassa voi tehdä vaikka mitä! – ”Ihanaa olla olemassa”

Juhannus: Tullinaukiolla nähtävän Valtteri Festivaalin järjestäminen oli hämärän peitossa vielä kuukausi sitten. Nyt tapahtuma vietetään ja koetaan kaksipäiväisenä tapahtumana, jossa on vahva paikallinen mauste.

Tampereen Tullikamarin ravintolapäällikkö Mirka Sirviä-Mäkelä odottaa juhannusta jo innolla. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Tullikamarin promoottori Janne Laurila kuulostaa lähes yhtä onnelliselta kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen ikiriemukas keskuspuolustaja Paulus Arajuuri. Pitkään odotettu juhannuspyhien Valtteri Festival järjestetään kuin järjestetäänkin.

Festivaali järjestetään nyt kahdeksatta kertaa, ja tapahtumapaikat löytyvät Tampereen ytimestä. Ohjelmaa on juhannusaattona ja juhannuspäivänä niin Klubilla kuin Tullikamarillakin.

– Tilanne näytti suotuisalta, joten päätimme järjestää. Virallinen ohjelma Tullikamarin puolella painottuu iltapäivään ja alkuiltaan, ja ilta on sitten enemmän DJ-painotteista toimintaa.

Ja jalkapalloa.

– Ei kannata tuulimyllyjä vastaan taistella, kun jalkapalloa on tulossa. Tajusimme samalla, että Klubin puoli on mitä oivallisin kisakatsomo. Meillä on siellä kaksi isoa screeniä, ja siellä ei paljon sade haittaa jos keli vaihtuu.

Tämän vuoden Valtteri järjestettiin pandemiatilanteesta johtuen suhteellisen pikaisella aikataululla. Tapahtumaa alettiin puuhata loppukeväästä, ja konseptissa painottuvat tällä kertaa vahvasti täkäläinen esiintyjä- ja ohjelmatarjonta.

– On hyvä muistaa, että kuukausi sitten ravintolat olivat vielä kokonaan suljettuna. Siitäkin johtuen päätimme järjestää Valtterin nyt hyvin leppoisalla ohjelmistolla.

– Normaalitilanteessa Valtteria lähdetään rakentamaan jo edeltävänä syksynä. Kuten tietysti kaikki tiedämme, nyt ei ole ollut ihan tavallinen vuosi, Laurila sanoo.

Pyrkimys on sama kuin aiempinakin kertoina: Valtteri tarjoaa juhannustaan kaupungissa viettäville ihmisille mahdollisuus tapahtumaan. Laurila kiittelee erikseen Petri Hankosta, joka kasasi mukaan standup-kattauksen.

– Sitä on nyt kahtena päivänä ohjelmistossa, aiemmin standupia on ollut yhtenä päivänä. Se on ollut aiempinakin vuosina suosittua, joten on hyvä että sitä on nyt kahtena päivänä.

Laurila uskoo, että väki löytää tiensä paikalle.

– On ihanaa, että saa olla olemassa ja että festivaali saa tapahtua. On hienoa, että tapahtuma on nyt mahdollista toteuttaa. Mitään festivaalibisnestä tämä ei ole, on vaan mahtavaa että pääsee järjestämään tapahtuman. Ihmisillä alkaa lomakausi, joten uskon että väkeä tulee mukavasti.

Juhannuksena Tampereella

Valtteri Festival Klubilla ja Tullikamarilla juhannusaattona ja -päivänä. Luvassa ainakin standupia, Rock Siltanen Group lauantaina kello 17.30 sekä DJ-musiikkia.

Tampere Underground Juhannus Hiedanrannassa juhannuspäivänä. Ohjelma alkaa kello 12, jolloin luvassa tarinapolku lapsille. Elävää musiikkia kello 20 asti, jatkot Vastavirta-klubilla ovat vuorossa kello 22 alkaen.

Särkänniemi on avoinna kello 10 alkaen juhannuksen aikaan pidennetyillä aukioloajoilla, Camping Härmälässä ja Niihaman Majalla on ohjelmaa niin juhannusaattona kuin juhannuspäivänäkin. Viikinsaaressa on ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Sunnuntaina vietetään Tallipihan Juhannusta kello 11 alkaen.

G Livelabissa on ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut