Teiskontiellä aletaan parantaa jalankulku- ja pyöräilyväylää – työstä aiheutuu jonkin verran haittaa liikenteelle

Tampereen Teiskontiellä alkaa kesäkuussa jalankulku- ja pyöräilyväylän parantamishanke. Loppusyksyyn saakka kestävistä töistä aiheutuu liikennejärjestelyitä niin kevyelle kuin ajoneuvoliikenteellekin.

Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n yhteisessä rakennushankkeessa Teiskontien eteläpuolella sijaitsevaa jalankulku- ja pyöräilyväylää parannetaan, ja väylän palvelutasoa nostetaan Hervannan valtaväylän ja Jaakonmäenkadun välisellä osuudella.

Väylää levennetään ja sen korkeuseroja tasataan noin 2,2 kilometrin matkalla. Lisäksi jalankulku- ja pyöräily-yhteyden sekä Teiskontien valaistusta ja liikennevalo-ohjauksia nykyaikaistetaan. Liittymäalueita parannetaan muun muassa uusimalla saarekkeita ja parantamalla suojatieyhteyksiä. Joukkoliikennepysäkkien yhteyteen rakennetaan katoksellisia polkupyörätelineitä.

Liityntäpysäköintiä on tulossa pyöräilijöille katetuilla pyörätelineillä. Pyöräilijöille tarjotaan vaihtoehtoa tehdä alkumatka pyörällä ja jatkaa matkaa tarvittaessa bussilla tai Taysin alueelta ratikalla.

Parantamistöistä aiheutuu jonkin verran haittaa yleiselle liikenteelle, sillä töiden turvallinen toteuttaminen edellyttää jalankulku- ja pyöräilyliikenteen ohjaamista työnaikaisille, opastetuille kiertotieyhteyksille. Ajoneuvoliikenteen työnaikaisia liikennejärjestelyjä tehdään ainakin Kuntokadun, Kissanmaankadun, Ritakadun, Ali-Huikkaantien ja Jaakonmäenkadun liittymissä. Lisäksi paikoin joudutaan kaventamaan ajokaistoja ja myös alentamaan nopeusrajoituksia.

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän parannustyöt edellyttävät jonkin verran olemassa olevan kasvillisuuden ja puuston poistoa. Viimeistelyvaiheessa alueelle tehdään täydennysistutuksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut