Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Iiris Suomela asettuu ehdolle Vihreiden varapuheenjohtajaksi – "Kuntavaalitulos herätti koko puolueen..."

Kansanedustaja ja Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela pyrkii Vihreiden varapuheenjohtajaksi syyskuussa järjestettävässä puoluekokouksessa.

– Pyrin Vihreiden johtoon, sillä ilmasto ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvaa puolustajaa myös jatkossa. Tämä ei onnistu, jos emme saa käännettyä puolueen kannatusta nousuun, Suomela kertoo syitä tiedotteessa.

– Suomesta on tehtävä maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointivaltio. Emme saa antaa tämän unohtua. Koronan jälkeinen jälleenrakennus kannattaa tehdä kestävästi, jotta selviämme myös tulevista kriiseistä, Suomela jatkaa.

Syksyn puoluekokouksessa painottuvat henkilövalinnat. Kolmen varapuheenjohtajan lisäksi kokouksessa valitaan muun muassa uusi puoluehallitus ja puoluevaltuuskunta. Suomelan julkistus avaa kisan puolueen johtopaikoista.

– Vihreiden kuntavaalitulos herätti koko puolueen pohtimaan tarvittavia korjausliikkeitä. Näitä ideoita on ollut kiinnostavaa kuulla eri puolilta Suomea. Yksi selkeä viesti on, että moni vihreä kaipaa lisää mahdollisuuksia vaikuttaa puolueen linjaan erityisesti nyt, kun olemme hallituksessa. Näitä mahdollisuuksia tahdon olla vahvistamassa. Emme voi onnistua hallituksessa ilman kentän tukea.

Suomela on työskennellyt aiemmin Vihreiden nuorten puheenjohtajana sekä Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsenenä. Puoluevaltuuskunta on Vihreiden ylin päättävä elin puoluekokousten välillä. Suomela on ollut tekemässä myös puolueen nykyistä strategiaa sekä poliittista ohjelmaa.