Aluehallintovirasto antoi huomautuksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirille – syynä nuorisopsykiatrinen hoito

Aluehallintovirasto antoi Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautuksen. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautuksen.

Syynä on se, että arvioinnin perusteella tarpeelliseksi todettu lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoito on aloitettava kolmen kuukauden kuluessa ja käytettävissä tulee olla riittävästi terveydenhuollon ammattihenkilöitä sekä asianmukaiset toimitilat.

Ratkaisussaan aluehallintovirasto on lisäksi huomauttanut Pirkanmaan sairaanhoitopiiriä siitä, että lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoidon on oltava laadukasta, turvallista ja asianmukaisesti toteutettua. Aluehallintovirasto kiinnittää johtajaylilääkärin ja toimialuejohtajan huomiota siihen, että toimintayksiköstä vastaavan lääkärin on johdettava ja valvottava toimintayksikön terveyden- ja sairaanhoitoa.

Aluehallintovirasto on heinäkuusta 2019 valvonut hoitoon pääsyä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Aluehallintovirasto on heinäkuussa 2020 antanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirille huomautuksen lasten ja nuorten psykiatrisen hoidon viivästymisestä yli terveydenhuoltolaissa määritellyn kolmen kuukauden ajan.

Aluehallintovirasto on jatkovalvonnassa havainnut edelleen puutteita hoitoon pääsyn määräaikojen noudattamisessa.

Jatkovalvonnassa on noussut esille lisäksi lasten- ja nuorisopsykiatrian vuodeosastojen ylipaikkatilanne. Aluehallintovirasto arvioi, että jatkuva ylipaikkatilanne vuodeosastoilla saattaa johtaa potilasturvallisuuden vaarantumiseen ja vaikuttaa haitallisesti lasten- ja nuorisopsykiatriseen hoitoon.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut