Ylöjärven kuolonkolari: Kuljettaja on myöntänyt olleensa päihtynyt

Poliisi on saanut lisäselvyyttä 19. kesäkuuta Ylöjärvellä tapahtuneen liikenneonnettomuuden tutkintaan liittyen. Onnettomuudessa menehtyi 17-vuotias nuori mies ja kaksi aikuista miestä loukkaantui. Toisen loukkaantuneen vammat ovat vakavia.

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän 8.52 Ylöjärven Kuruntielle, missä ilmoituksen mukaan henkilöauto oli suistunut tieltä ja oli katollaan metsässä. Poliisin ja pelastushenkilöstön saavuttua tapahtumapaikalle todettiin 17-vuotias nuori mies menehtyneeksi. Tapahtumapaikalta toimitettiin sairaalahoitoon kaksi vakavasti loukkaantunutta aikuista miestä.

Tapahtumapaikka oli Kuruntiellä noin 500 metriä Antaverkantien risteyksestä Kurun suuntaan ja onnettomuusajoneuvo oli matkalla Kurun suuntaan.

Henkilöauto suistui ajosuunnassaan oikealle osuen lyhtypylvääseen, jonka jälkeen se ajautui kevyenliikenteen väylän yli metsään jääden katon kautta pyörimisen jälkeen katolleen.

Poliisilla ei ole täyttä varmuutta siitä, ketkä henkilöautossa olleista käyttivät turvavöitä saati käytettiinkö niitä lainkaan.

Poliisi on pystynyt kuulustelemaan toista loukkaantuneista miehistä. Mies on myöntänyt olleensa päihtynyt ja toimineensa henkilöauton kuljettajana tapahtumahetkellä. Toinen loukkaantuneista miehistä on niin pahoin loukkaantunut, että häntä ei ole päästy toistaiseksi kuulustelemaan.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Poliisi pitää todennäköisenä, että kuljettajan päihtymys ja liian suuri tilannenopeus ovat onnettomuuden syynä. Tapahtumahetkellä asvaltti oli märkä sateen jäljiltä. Tapahtuma-alueella on 60 km/h nopeusrajoitus.

Mikäli muilla tienkäyttäjillä on havaintoja onnettomuusajoneuvon liikkeistä välittömästi ennen onnettomuutta, niin tietoja otetaan vastaan Nokian poliisiasemalla p. 0295 445 888 tai vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut