Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohun keskelle päätynyt Ilveksen naisten joukkue vaihtaa päävalmentajaa – edustusjoukkueen päävalmentajaksi Anssi Ylinen

Ilveksen kansallisessa liigassa pelaava naisten edustusjoukkue on vaihtanut päävalmentajaa. Joukkuetta aiemmin valmentaneen Mika Lahtisen korvaa valmennuspäällikkö Anssi Ylinen.

Lahtisen toiminta nousi julkisuuteen, kun hän käytti erittäin rajua kieltä toukokuun lopussa pelatun Ilveksen ja HJK:n välisen liigaottelun aikana. Ilveksen nuori puolustaja menetti pallon vastustajajoukkueelle, jonka seurauksena televisiolähetykseen taltioitui naisesta käytetty erittäin halventava ilmaisu.

Liigan kurinpitolautakunta määräsi 18.6. päätöksessään määrännyt valmentajalle kolmen ottelun pelikiellon tapahtuneesta. Aiemmin Lahtisen käytös oli herättänyt julkista keskustelua, johon ottivat osaan muun muassa Helmarien eli Suomen naisten maajoukkuetason pelaajat.

– llves suhtautuu tapahtuneeseen erittäin vakavasti ja toimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi, kun tapahtumat tulivat seuran tietoon. Tapahtumasta on keskusteltu useita kertoja valmentajan, joukkueen kapteeniston ja toimihenkilöiden kanssa. Keskusteluiden tavoitteena on ollut pelaajien tukeminen ja kokonaiskuvan selkiyttäminen. Pelaajille ja valmentajalle on myös tarjottu mahdollisuutta keskustella ulkopuolisen ammattilaisen ja urheilupsykologin kanssa ja kertoa kokemuksiaan tapahtuneesta, Ilves ry kertoo tiedotteessaan.

Lahtinen siirtyy seurassa muihin valmennustöihin.

– Kokonaistilanne ja joukkueen etu huomioiden Ilves ry on päättänyt yhdessä valmentajan kanssa, että valmentaja ei jatka naisten joukkueen päävalmentajana, vaan siirretään muihin valmennustehtäviin seurassa, tiedotteessa kerrotaan.

Mika Lahtisella on takanaan pitkä peliura liigatasolla. Tampereella syntynyt ja jo junioritasolla Ilvestä edustanut Lahtinen pelasi urallaan 319 ottelua, joissa syntyi 81 maalia. Mies edusti urallaan tamperelaisseurojen lisäksi myös JJK:ta ja Rovaniemen Palloseuraa.