Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Mies yritti ampua toisen miehen huoneessaan riidan jälkeen – hallusta löydettiin myös lukematon määrä aseita sekä räjähdysaineita

Aluesyyttäjä Antti Virtanen vaatii vuonna 2001 syntyneelle miehelle pitkää vankeusrangaistusta tapon yrityksestä, joka sattui Pirkanmaan Juupajoella toukokuun alussa. Tapahtumat sijoittuvat maaseudulla sijaitsevaan omakotitaloon, jossa miehelle oli tullut riitaa toisen miehen kanssa. Tästä seurauksena hän oli kaivanut tyynynsä alta revolverin ja ampunut sillä kohti 1980-luvulla syntynyttä miestä. Miehillä on sama sukunimi.

Tämän jälkeen nuorempi mies oli noussut sängyltään, ladannut aseen uudelleen ja lähestynyt vanhempaa miestä. Hän ei ollut kuitenkaan enää yrittänyt ampua tätä kohti.

Miehellä oli hallussaan enemmänkin aseita kuin pelkkä revolveri. Tämän lisäksi häneltä löytyi haulikko, kaksi pienoiskivääriä, kolme kivääriä sekä omavalmisteinen pistooli. Näitä hän oli säilyttänyt muun muassa tyynyn alla, vaatekomerossa sekä portaikossa oven alla. Tästä kirjataan syyte ampuma-aserikoksesta.

Tämän lisäksi mieheltä löydettiin myös räjähteitä. Hänen hallustaan löydettiin kolme 130 gramman Vihtavuoren dynamiittipötköä sekä aikatulilankaa. Nämä räjähteet löydettiin piharakennuksesta.