Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskisuomalainen Oyj sijoittaa AlfaTV:hen – "Me uskomme television voimaan"

Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj sijoittaa AlfaTV:hen. Mediakonserni Keskisuomalainen on merkinnyt AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n osakkeita viime lauantaina alkaneessa yleisöannissa.

Mediakonserni Keskisuomalainen on viime vuosina hakenut kasvua ostamalla printti- ja digimedioita. Konserni on jo mukana radiossa ja nyt sijoittajana myös televisiossa.

Yksi suurimpia syitä AlfaTV:n omistuspohjan laajentamiseen ja yleisöantiin on kanavan oman uutistoiminnan kasvattaminen. Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen.

– Suomalaisessa mediakentässä on AlfaTV:n mentävä aukko. Median moniarvoisuus on itseisarvo ja AlfaTV:lle on tilausta, koska se tuo aidosti uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia suomalaisten ulottuville, sijoituspäätöstä perustelee Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– AlfaTV on meille mahdollisuus kurkistaa tv-maailmaan. Me uskomme television voimaan ja nimenomaan tähän kanavaan ja haluamme olla edistämässä sen tarinaa. Nyt tehty osakekauppa ei automaattisesti tarkoita sisällöllistä yhteistyötä, mutta emme näe sille esteitä tulevaisuudessa, Kangaskorpi jatkaa.

Mediakonserni Keskisuomalainen työllistää noin 500 toimittajaa. AlfaTV:n tavoitteena on rikastaa kotimaista uutisantia. Molempien osapuolien yhteinen tehtävä on tuottaa riippumatonta ja journalismin periaattein toteutettua uutistarjontaa.

Kaupunkilehti Tamperelainen on osa Keskisuomalainen Oyj:tä.