Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pispalan haulitornin juurelle tuli puoti – "Hankin tänne sellaista, mitä itsekin ostaisin"

Kauppa: Liikkeessä on myös jäätelöterassi komein näkymin.

Pispalan haulitornin juurella olevassa punaisessa talossa avautui touko-kesäkuun vaihteessa Pispalan pikku puoti, jonka puotipuksuna toimii samassa rakennuksessa asuva Tiina Hakala.

Pispalan pikku puodissa on myynnissä erilaista vintage-tavaraa, käsityötuotteita ja Tampereen Jäätelötehtaan jäätelöä, jota voi nautiskella kahvin tai kylmän juoman kera terassilla, josta aukeaa komea näkymä Näsijärvelle. Haulitorni on terassista lähes käsin koskettelun etäisyydellä.

– Vintage-tavarat ovat poikani kokoelmista, hän on innokas harrastaja. Muuten pyrin hankkimaan tuotteita pientuottajilta, jotka ovat pääsääntöisesti yksinyrittäjänaisia. Yritän myös saada aina, kun se on mahdollista, kotimaisia luomutuotteita tai muulla tavalla eettisesti tuotettuja, Tiina Hakala sanoo.

Hän luettelee muutamia yrityksiä ja taiteilijoita, joilta on tuotteita myynnissä Pispalan pikku puodissa: Sastamalan Häijäästä on keramiikkataiteilija Taina Nurmen hyvän mielen pupuja, suolasaippuat tulevat Cattecolta, Hämeenkyröstä on myynnissä Frantsilan hyvinvointiluomutuotteita, taidekortit ovat tamperelaisen Tuuni Turulan käsialaa, Nunnulta on saatavilla legginsejä, pellavaiset Pispala-laukut valmistetaan Nokialla, Pliiden Tampere-sloganeilla varustettuja rintamerkkejä ...ja juuri haastatteluhetkellä sisään astuu linoteosten tekijänä tunnettu Maija Kanerva, joka tuo Hakalalle taiteellisia pyyhkeitä, joissa niissäkin on Kanervalle tunnusomaisesti Pispalan maisemaa.

Pispalan pikku puodista löytyy myös suuressa suosiossa olevia Frenchicin kalkkimaaleja, joita kuvaillaan lähes itsestään levittyviksi.

– Hankin tänne sellaista, mitä itsekin ostaisin, kuuluu Tiina Hakalan yksinkertainen määritelmä.

Pyrin hankkimaan tuotteita pientuottajilta, jotka ovat pääsääntöisesti yksinyrittäjänaisia.

Hän myy myös monenlaisia spa-tuotteita, jotka liittyvät Hakalan työhön Hämeenkyrön Sasin Miinan Savusaunalla.

Pispalan pikku puoti on juhannukseen asti avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-18 ja siitä eteenpäin joka päivä kello 11-18.