Nokia alkaa rokottaa 12–15-vuotiaita – rokotuksen saadakseen tulee olla täyttänyt 12

Nokian kaupunki aloittaa 12–15-vuotiaiden, riskiryhmiin kuuluvien lasten ja nuorten koronarokotukset. He voivat varata ajan koronarokotukseen tiistaista 22. kesäkuuta kello 8 alkaen.

12–15 vuotiaiden rokotusaika tulee varata puhelimitse. Mikäli 15-vuotiaalla on pankkitunnukset, hän voi varata rokotusajan myös sähköisesti. Jotta rokotuksen voi saada, tulee riskiryhmään kuuluvan lapsen olla täyttänyt 12 vuotta ajanvaraushetkellä.

Lasten ja nuorten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät, jotka on jo aiemmin määritelty koronarokotusjärjestystä varten. Poikkeuksena aikuisten riskiryhmiin on ainoastaan ylipaino, jonka arvioimiseksi alle 16-vuotiailla käytetään lasten painoindeksiä eli ISO-BMI:tä.

12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville annetaan Biontech-Pfizerin rokotetta. Euroopan komissio hyväksyi toukokuussa kyseisen rokotteen myyntiluvan laajentamisen koskemaan myös 12 vuotta täyttäneitä.

Kuten muidenkin rokotteiden kohdalla, alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään hoidostaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Tiistaina 22. kesäkuuta koronarokotusaikoja voivat varata riskiryhmiin kuuluvien 12 vuotta täyttäneiden lisäksi kaikki 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut