Poliisi pyrkii osallistumaan jatkossa aktiivisemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun – "On kuunneltava ihmisten huolia, perusteltava omia päätöksiään..."

Poliisi aikoo jatkossa osallistua aktiivisemmin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Miltä ajatus sinusta kuulostaa?
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Poliisissa käynnistyy yhteiskunnallisen viestinnän kehittämishanke, jonka tavoitteena on parantaa poliisin valmiuksia osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun mediassa ja kansalaistapaamisissa.

Hankkeen toteutuksesta vastaa Tampereen Poliisiammattikorkeakoulu.

‒ Pureudumme hanketyössä siihen, mitkä tekijät vaikeuttavat tai estävät poliisin yhteiskunnallista keskustelua ja sitä, miten näitä esteitä puretaan. Poliisi on tottunut toimija operatiiviseen toimintaan liittyvän tiedon välittäjänä. Hankkeessa etsitään työkaluja, joiden avulla poliisi tavoittaa yhä aktiivisemman roolin myös yhteiskunnallisen keskustelun areenoilla, kertoo hankkeen projektipäällikkö, ylikomisario Ossi Kaario.

Hankkeen aikana toteutetaan muun muassa haastatteluja ja teemaa käsitteleviä työpajoja poliisin ja sidosryhmien edustajille.

Hankkeen rahoittaa sisäministeriö ja Poliisihallitus, ja tuloksia on tarkoitus hyödyntää koko sisäasiainhallinnossa.

Hankkeen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #Keskustelevapoliisi.

‒ Poliisin on kuunneltava ihmisten huolia, perusteltava omia päätöksiään, tuotava faktatietoa keskusteluihin ja arvioitava turvallisuustilanteen kehittymistä yksittäistä rikostapausta laajemmasta näkökulmasta.

‒ Yksi tärkeä näkökulma on myös keskustelun tapa. Poliisin tehtävänä on edistää sovinnollisuutta ja välttää vastakkainasettelua. Siksi olemme mukana myös valtakunnallisessa Hyvin sanottu -kampanjassa, perustelee viestintäpäällikkö Marko Luotonen Poliisihallituksesta.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut