Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nysse aikoo muuttaa päätöksensä: Pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavien pitää maksaa matkansa ratikassa

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta käsittelee 23. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan maksuttomien matkojen ohjeistuksen tarkentamista pian käyttöön tulevassa ratikassa, mikä tarkoittaa, että tarkennetaan pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavat maksavat matkansa, mikäli se on liikennevälineessä turvallisesti mahdollista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Tampere.

Maksu voidaan suorittaa turvallisesti keskiovilla sijaitsevalla lippulaitteella tai kuljettajan kanssa asioiden.

Muutosten perusteluina on yhdenvertaisuus ja turvallisuus.

Pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavien maksuvelvollisuus koskee jatkossa kaikkia liikennevälineitä, joissa on keskiovirahastus kuten ratikassa.

Aiemman päätöksen mukaan lastenvaunujen kanssa matkustaminen ratikassa on maksutonta kuten bussiliikenteessäkin. Rollaattorien kanssa kulkevalta peritään maksu.

– Maksuttomuutta ei sidota mihinkään tiettyyn liikennevälineeseen. Ratikassa, palveluliikenteessä ja keskiovirahastuslaitteilla varustelluilla bussilinjoilla lipun hankinta ja validointi onnistuu turvallisesti lastenvaunujen, rollaattorien tai pyörätuolin kanssa kulkeville ja sen vuoksi oikeutta maksuttomaan matkaan ei synny. Tämä menettely on yhdenvertainen kaikille asiakkaille, lautakunnan esityslistalla lukee.