Nysse aikoo muuttaa päätöksensä: Pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavien pitää maksaa matkansa ratikassa

Ratikka kääntyy jo ensi viikolla Hämeenkadulta kohti linja-autoasemaa. Riina Haapala

Teemu Nurmi

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta käsittelee 23. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan maksuttomien matkojen ohjeistuksen tarkentamista pian käyttöön tulevassa ratikassa, mikä tarkoittaa, että tarkennetaan pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavat maksavat matkansa, mikäli se on liikennevälineessä turvallisesti mahdollista.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Tampere.

Maksu voidaan suorittaa turvallisesti keskiovilla sijaitsevalla lippulaitteella tai kuljettajan kanssa asioiden.

Muutosten perusteluina on yhdenvertaisuus ja turvallisuus.

Pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavien maksuvelvollisuus koskee jatkossa kaikkia liikennevälineitä, joissa on keskiovirahastus kuten ratikassa.

Aiemman päätöksen mukaan lastenvaunujen kanssa matkustaminen ratikassa on maksutonta kuten bussiliikenteessäkin. Rollaattorien kanssa kulkevalta peritään maksu.

– Maksuttomuutta ei sidota mihinkään tiettyyn liikennevälineeseen. Ratikassa, palveluliikenteessä ja keskiovirahastuslaitteilla varustelluilla bussilinjoilla lipun hankinta ja validointi onnistuu turvallisesti lastenvaunujen, rollaattorien tai pyörätuolin kanssa kulkeville ja sen vuoksi oikeutta maksuttomaan matkaan ei synny. Tämä menettely on yhdenvertainen kaikille asiakkaille, lautakunnan esityslistalla lukee.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut