Tampere suunnittelee uutta terveyskeskusta Hatanpäälle – rakentamisen tarkoitus alkaa vuonna 2023

Kuvituskuva Kati Soininen

Riina Haapala

Tampereen kaupunki suunnittelee uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen rakentamista Htanpäälle.

Hatanpään kantasairaalan alueelle rakennettavaan uudisrakennukseen tulisi sote-keskuksen lisäksi tiloja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuvantamispalveluille.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi 17. kesäkuuta Hatanpään sosiaali- ja terveysaseman sekä kuvantamisen tarveselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi. Toteutuakseen hanke tarvitsee vielä sosiaali- ja terveysministeriön poikkeusluvan.

Nykyisen terveysaseman ja kuvantamisen tilat Hatanpään rakennuksessa D ovat raskaan peruskorjauksen tarpeessa. On kustannustehokasta suunnitella uudet tilat uuteen rakennukseen ilman väistökustannuksia. Käytöstä vapautuva D-rakennus voidaan myöhemmin purkaa tai rakennuksen runkoa käyttää muihin tarpeisiin.

Sote-keskukseen on suunniteltu uudet tilat Hatanpään terveysasemalle ja hammashoitolalle. Lisäksi sinne on tarkoitus siirtyä Sarvikselta neuvola, ehkäisyneuvola ja aikuissosiaalityön palveluja sekä Hervannasta Hermiasta lapsiperheiden sosiaalityön, perhetyön, kotipalvelun ja erityisen kotityön palvelut.

Jos sosiaali- ja terveysministeriöstä saadaan poikkeuslupa, ensi vuonna aloitetaan toteutussuunnittelu. Rakennustöiden olisi tarkoitus alkaa kesällä 2023. Alustavan suunnitelman mukaan toiminta rakennuksessa käynnistyisi syksyllä 2025. Rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 29 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut