Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Neljän vuoden kuluttua tavoitteena listautua pörssiin: AlfaTV sai suunnatun osakeannin päätökseen – Yhtiön uusia omistajia ovat muun muassa Hjallis Harkimo, Joni Nelimarkka, Eero Lehti ja Heikki Salmela

Televisioyhtiö AlfaTV laajentaa omistuspohjaansa. Suunnattu osakeanti saatiin onnistuneesti päätökseen ja nyt yhtiö on käynnistämässä yleisöannin. Yksi suurimpia syitä omistuspohjan laajentamiseen on AlfaTV:n oman uutistoiminnan kasvattaminen.

Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen. Suunnatun osakeannin myötä mediajärjestö IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 prosenttia. Osapuolet eivät julkista kauppahintoja. Yleisöannin tavoitteena on laajentaa omistuspohjaa entisestään.

AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uudet osakkaat ovat Suomessa tunnettuja sijoittajia ja yrittäjiä. Suunnatun osakeannin myötä yritystensä kautta osakkaina ovat muun muassa kanavalla myös juontajana toimiva Hjallis Harkimo sekä keravalainen yrittäjä ja kauppaneuvos Eero Lehti. Yksityishenkilöinä AlfaTV:n omistajiksi tulevat muun muassa tunnetut yrittäjät Joni Nelimarkka (autoliike Bayerncar), Toivo Sukari (Masku ja Ideapark) sekä Heikki Salmela (Hesburger).

– Uutistoiminnan laajentaminen, suorien lähetysten kasvattaminen ja asiaohjelmien tarjonnan lisääminen vaativat pääomaa. Uudet omistajat tuovat pääoman lisäksi mukanaan sekä osaamista että verkostoitumismahdollisuuksia, omistuspohjan laajentamisen syistä kertoo AlfaTV:n tiedotteessa operatiivinen johtaja Vesa Halonen.

Suunnatun osakeannin päättymisen myötä AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n uuden hallituksen muodostavat Eero Lehti, Leevi Hakola, Joni Nelimarkka, Hannu Haukka ja Andreas Wirth. Hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Haukka.

AlfaTV käynnistää lauantaina 19.6. yleisöannin, jossa tarjolla olevat osakkeet edustavat 20 prosenttia yhtiön osakekannasta. Yhden osakkeen hinta on 500 euroa ja maksimissaan annin suuruus on 3 miljoonaa euroa. Neljän vuoden kuluttua yhtiön tavoitteena on listautuminen Helsingin pörssiin.

– Haluamme tarjota kansalle mahdollisuuden omistaa televisiokanavaa. Sekä jo päättyneen suunnatun annin että nyt alkavan yleisöannin tuoman pääoman käytämme kanavan toiminnan kehittämiseen ja erityisesti uutistarjonnan kasvattamiseen, Halonen kertoo.

AlfaTV:n sydän on Keravalla.

– AlfaTV toimii Keravalla 2 200 neliön televisiotalossa. Uusinta tekniikkaa hyödyntävät studiot on suunniteltu niin, että suurin osa tulevista ohjelmista pystytään toteuttamaan omissa tiloissa, Halonen kertoo.

AlfaTV:n omistajayhtiö on vuonna 2011 perustettu Brilliance Communications Oy. Valtioneuvosto myönsi kanavalle 10 vuoden televisiotoimiluvan vuonna 2017. Mainosrahalla toimiva kanava tavoittaa yli miljoona katsojaa viikossa. Kristillisen sisällön osuus ohjelmakartasta on noin kolme prosenttia.