Mitä ihmettä, Tampereella on joulu keskellä kesää! – näyttelijä Emmi Kaislakari selvittää, mistä tonttuilussa on kyse

Aurinko paahtaa Tampereen kadut kuumiksi, mutta jotkut hullut vetävät silti ylleen talvisia vaatteita. Punainen tonttulakki paljastaa, että tässä ollaan sittenkin jouluasioilla, mutta miksi keskellä kesää?

Koska Ylen perinteinen Joulukalenteri täytyy purkittaa reilusti ennen h-hetkeä eli 1. joulukuuta, jolloin jokapäiväinen sarja nähdään jälleen kerran Pikku Kakkosen yhteydessä jouluaattoon saakka.

Kahdeksan näyttelijää ja muu kuvaustiimi on työstänyt vuoden 2021 Joulukalenteria Tampereen Mediapoliksessa toukokuun lopusta ja jatkaa heinäkuun puoliväliin saakka.

– Olemme naureskelleet sille, että ulkona on helle ja me elämme studiolla joulua. Juuri viime viikolla kuvasimme jouluaaton jakson, legendaarisessa sarjassa näyttelevä Emmi Kaislakari naurahtaa.

Hän ei voi tarkalleen paljastaa tulevan Joulukalenterin juonta, mutta kertoo sen verran, että kyseessä on eräänlainen hybridi.

–  Paula Salosen lavastus on perinteinen joululavastus ja mukana ovat tietysti joulupukki ja -muori, mutta pukusuunnittelussa ja Maaria Nuoranteen ja Elli Saharisen kirjoittamassa tarinassa on modernimpi ote. Tontut ovat erilaisia kuin mitä on totuttu näkemään.

Olemme naureskelleet sille, että ulkona on helle ja me elämme studiolla joulua.

– Tarinaan on hienosti ujutettu mukaan muun muassa teemoja ystävyydestä: miten ratkotaan erimielisyyksiä ja miten ylipäätään tunteita käsitellään. Joulukalenterissa puidaan myös, millaista on asua erolapsena kahdessa kodissa, Emmi Kaislakari sanoo.

Hänen roolihahmonsa on Loimu Lahjatonttu, jonka työpari on Samuli Mujeen näyttelemä Helmeri Herkkutonttu. Lahjoja lapsille tekevä Loimu on työssään vaikeuksissa, koska haluaa tehdä lahjoista täydellisiä eivätkä mitkään niistä meinaa kelvata hänelle.

– Sarjassa käsitellään myös sitä, miten voi ottaa välillä vähän rennommin ja olla hyväksyvämpi itseä kohtaan, Kaislakari toteaa.

Kaislakari on kuulemma jouluihminen ja siksi Joulukalenterin tekeminen tuntuukin unelmahommalta.

– Kun valmistuin teatterikoulusta, pohdin, mitä töitä olisi hienoa päästä tekemään. Joulukalenteri oli yksi niistä.

Joulukalenteri 2021

Vuoden 2021 Joulukalenterissa koheltavat kaksi puutarhatonttua, sisarukset Myrsky ja Vimma. Vauhdikkaat puutarhatontut pääsevät askeleen lähemmäs unelmaansa tulla joulutontuiksi, kun itse Joulupukki kutsuu heidät työharjoitteluun Korvatunturin Pulmapisteelle.

Myrsky ja Vimma ovat valmiina hommiin, mutta kuinka heidän pomonsa Pulmu Pulmatonttu suhtautuu työharjoittelijoihin, joiden tiedot joulusta osoittautuvat varsin puutteellisiksi?

Rooleissa ovat Myrsky: Minea Lång, Vimma: Verneri Lilja, Pomo: Miia Selin, Arvi Assistenttitonttu: Arttu Soilumo, Pete: Eeva Rajakangas, Helmeri Herkkutonttu: Samuli Muje, Loimu Lahjatonttu: Emmi Kaislakari Joulupukki: Pentti Helin, Joulumuori: Kaisa Sarkkinen. Ohjaaja: Rami Saarijärvi.

Lähde: Yle ohjelmatiedotus

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut