Vanhan tekun perusparannus alkaa

Vanhan tekun perusparannus alkaa Tampereella. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereella Pyynikintiellä sijaitsevan niin sanotun vanhan tekun perusparannustyöt alkavat elokuun alussa. Sisäpuolen työt sekä julkisivut ja piha valmistuvat vuoden 2023 aikana. Rakennus korjataan perusasteen koulujen väistötilaksi, yläkoulujen aineopetustiloiksi ja suuren musiikkipainotteisen lukion pysyviksi tiloiksi.

Lisäksi tiloja käyttävät iltaisin esittävän taiteen tekijät. Perusparannustyön kustannukset ovat yhteensä 23,96 miljoonaa euroa.

Hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa keskiviikkona.

Perusparannuksessa rakennukseen tehdään perusopetuksen väistötilaa noin 350 oppilaalle. Aineopetuksen tiloja tulee alueen yläkoulujen noin 75 oppilaalle ja lukiotilat noin 800 opiskelijalle. Esittävän taiteen iltakäyttäjiä arvioidaan olevan noin 100.

Lisäksi rakennukseen tehdään tilat Pirkanmaan Voimia Oy:lle ja kouluterveydenhuollolle. Hankkeeseen kuuluvat myös piha-alueet, kalusteet ja varusteet täysin käyttökuntoon saatettuna.

Hankkeelle on osoitettu kaupungin talousarviossa yhteensä 23,5 miljoonan euron määräraha, jota tulee tarkistaa vuoden 2022 talousarviovalmistelussa. Määrärahaa esitetään nostettavaksi 445 000 eurolla, jotta hanke voitaisiin toteuttaa suunnitellulla tavalla. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 328 600 euroa.

Toteutussuunnitteluvaiheessa hankesuunnitelman lähtötiedot tarkentuivat ja kustannukset nousivat. Myös yleinen rakennuskustannustaso on noussut. Lisäkustannuksia aiheutuu muun muassa porrashuoneiden lasipaloseinien ja B-portaan hissin uusimisesta, henkilönostimista ja polkupyöräkatosten rakentamisesta.

Rakennuksen ensimmäinen vaihe on valmistunut vuonna 1916 Tampereen teknilliseksi oppilaitokseksi ja toinen vaihe vuonna 1934. Rakennus on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Korjaussuunnitelmat on esitelty Maakuntamuseolle, jolta on saatu puoltava lausunto ulkonäköön vaikuttaville toimenpiteille.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut