Tammelan stadionin toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa – stadion valmistuu marraskuussa 2023

Tulevan Tammelan stadionin toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa keskiviikkona. Lisäksi hyväksyttiin sopimus hankkeen tilaajatehtävien hoitamisesta integroidun projektitoteutussopimuksen eli IPT- ja allianssisopimusten toteutusvaiheessa.

Tampereen kaupunki, Pohjola Rakennus Oy Suomi (Pohjola) ja YIT Suomi Oy (YIT) toteuttavat yhdessä stadionhankkeen vastaten sen yhteisistä tehtävistä ja niiden kustannuksista sekä lisäksi kukin erikseen omista projekteistaan. Rakennustyöt aloitetaan heinäkuussa, ja stadion valmistuu marraskuussa 2023.

IPT-sopimuksen mukaisesti kaupunki myy asuinkiinteistöjen sekä alatilan pysäköinti- ja liiketilan rakentamiseen tarkoitetut ja tätä varten muodostetut kiinteistöt. Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi kolme ehdollista esisopimusta ja kauppakirjat. Asuinrakentamiseen tarkoitetut tontit sijoittuvat sekä Salhojankadun että Kalevan puistokadun varrelle.

Kaksi myytävistä tonteista sijaitsee tulevan stadionin niin sanotussa alatilassa. Stadionin alle on tarkoitus toteuttaa korttelin pysäköintiä palvelevat tilat sekä tilat päivittäistavarakaupalle. Nyt päätetyt kiinteistökaupat ja kiinteistökauppojen esisopimukset ovat osa Tammelan stadionin korttelin toteutukseen liittyvää 7 kiinteistökaupan sopimuskokonaisuutta, jonka yhteisarvo on noin 15 miljoonaa euroa.

IPT-hanke toteutetaan neljän erillisen samanaikaisesti suunniteltavan ja rakennettavan projektin kokonaisuutena:

– Tampereen kaupunki toteuttaa Tammelan jalkapallostadionin (stadion) julkisena rakennushankkeena yhdessä Pohjola ja JKMM:n kanssa projektiallianssina.

– Pohjola toteuttaa Salhojankadun puoleisen asunto- ja liikerakentamisen.

– YIT toteuttaa Kalevan puistotien puoleisen asunto- ja liikerakentamisen sekä stadionin alapuoliset pysäköinti-, liike-, toimisto- ja palvelutilat (alatilat).

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa JKMM Arkkitehdit Oy. Stadion-hankkeen tilaajana on Tampereen kaupunki ja toteuttajana hankintalain mukaisen kilpailun perusteella valittu Pohjola.

Stadionilla voidaan pelata kaikki kansallisten sarjojen jalkapallo-ottelut, seurajoukkueiden kansainväliset ottelut (Mestarien Liigan karsintaottelut, ei kuitenkaan lohkovaiheen otteluita) sekä naisten, tyttöjen ja poikien maaottelut, naisten EM- ja MM-karsintaottelut, joihin katsomokapasiteetti ja yleisöpalvelutilat ovat riittävät. Kenttä on mahdollista jakaa kahteen pieneen kenttään. Katetut katsomot sijaitsevat neljällä sivulla.

Info- ja lipunmyyntipisteet sijaitsevat stadionin etelä- ja pohjoispäissä. Länsisivulla sijaitsevat muun muassa pukuhuonetilat, toimistotilat ja haastattelutilat. Ravintola on toisessa kerroksessa ja VIP-tilat kolmannessa kerroksessa. Kentän itäpuolelle sijoittuu katsomoiden lisäksi myyntipisteitä ja kioskeja. Joitakin stadionin tiloja sijaitsee myös kentän alapuolelle sijoittuvassa alatilassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut