Bmx-rata, skeittipaikka, kuntoilupaikka, pallokentät... – vanhalle maankaatopaikalle Hervantaan nousee uusi urheilualue

Tampereen yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt uuden Heinurimäen viheralueen yleissuunnitelman toteutussuunnittelun pohjaksi. Hervantajärven ja Lintuhytin asuinalueiden välissä sijaitsevalle Heinurinmäelle on suunniteltu monipuolinen urheilu- ja virkistyspalvelujen alue.

Toiminta- ja kuntoilupuistoon on tulossa peli- ja pallokentät, skeittipaikka, BMX- rata ja kuntoilupaikka. Suunnitelmaluonnos oli nähtävänä toukokuussa. Palautteen perusteella tehtiin joitain liikennejärjestelyihin liittyviä muutoksia ja muutettiin nurmialue niityksi.

Pallo- ja pelikentän pintamateriaali on tekonurmea. Pelikenttä jäädytetään talvisin. Suunnitelman mukaan kuntoilupaikka varustetaan monipuolisilla välineillä, jotka sopivat esimerkiksi kehonpainoharjoitteluun.

BMX-pyörärata suunnitellaan lajivaatimukset täyttäväksi ja myös aloittelijoille sopivaksi. Radan muotoiluun käytetään täyttömaita. Skeittipuiston ja muiden toiminta-alueiden suunnitteluun otetaan mukaan lajien asiantuntijoita.

Heinurinmäki on Ruskon vanha maanvastaanottopaikka Ruskonkehän ja uuden Makkarajärvenkadun välisellä metsäalueella. Mäen lakialuetta täytetään noin metrin paksuisella kerroksella kaupungin työmailta saatavilla ylijäämälouheilla ja kaivumailla.

Puiston toiminta-alueiden ympärille tehdään täyttömaista suojavallit. Vallit toimivat näkösuojana ja melun vaimentajana - ne metsitetään männyillä, koivuilla, kuusilla, haavoilla ja pihlajilla.

Hervantajärven raitiotiepysäkille on puistosta noin 500 metriä. Heinurinmäelle on esitetty ajoyhteys Ruskonkehältä Partinkatua pitkin ja kävely- ja pyöräily-yhteys Makkarajärvenkadulta.

Partinkadun päähän tulee autoille pysäköintipaikka. Polkupyöräpaikoitus on mäen päällä toiminta-alueiden vieressä.

Yleissuunnitelman perusteella tehdään rakennussuunnitelma, jossa tarkentuneet skeitti- ja BMX-alueiden maastonmuotoilut sekä pintamateriaali-, väline-, valaistus- ja varustetiedot.

Heinurinmäen rakennettava pinta-ala on yhteensä 27 700 neilömetriä ja alustava kustannusarvio kokonaisuudessaan 1,8 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on käynnistää Heinurinmäen rakentaminen esirakentamisella tänä vuonna. Toiminta-alueet rakennetaan vuosina 2022-2025.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut