Toisen asteen yhteishaun tulokset tulevat – Tampere avaa UKK-palstan kysymyksiä varten

Tampereen kaupunki on avannut verkkosivuilleen usein kysytty yhteishausta -palstan. Tieto perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishaun tuloksista tulee hakijoille aikaisintaan torstaina 17. kesäkuuta.

Kaupungin palsta antaa tietoa muun muassa siitä, miten nuoren tulee toimia, jos hän ei ole saanut opiskelupaikkaa tai miten hän ottaa paikan vastaan.

Ohjausta ja apua hakuun liittyvissä asioissa saa tarvittaessa myös oman koulun opinto-ohjaajalta 17., 18. ja 21. kesäkuuta.

Opinto-ohjaajat ovat töissä jälleen 9. elokuuta alkaen, jolloin he jatkavat ohjausta tarvittaessa. Nuori voi ottaa 24. kesäkuuta saakka yhteyttä myös oman koulun rehtoriin, jos hänellä on kysyttävää.

Kevään 2021 yhteishaku sisälsi kolme valtakunnallista hakua, joissa 9-luokkalaiset hakivat perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Kevään haut olivat ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku, haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen ja haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen.

Hakija saa tiedon jokaisesta hausta erikseen Opintopolun sähköisenä tuloskirjeenä sähköpostiin, jonka hän on ilmoittanut hakemuksessaan. Tuloskirje lähetetään kaikille hakijoille, vaikka hakija ei olisi saanut hakemaansa opiskelupaikkaa.

Valtakunnallisen tuloskirjeen lisäksi hakija saa oppilaitokselta joko sähköisen tai paperisen hyväksymiskirjeen, jossa on oppilaitoksen omat ohjeet oppilaaksi ilmoittautumiseen. Oppilaitokset julkaisevat nettisivuillaan niiden hyväksyttyjen nimet, jotka ovat antaneet luvan julkaisuun.

Yhteishaku liittyy nuorten oppivelvollisuuteen, joka laajenee vuonna 2021. Toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille. Uuden lain mukaan nuoren oppivelvollisuus jatkuu, kunnes hän täyttää 18 vuotta tai suorittaa tätä ennen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Oppivelvollisuuden laajennus koskee ensimmäisenä ikäluokkaa, joka on opiskellut 9. luokalla keväällä 2021.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut