Oletko ihmetellyt, miksi muissa kaupungeissa rokotetaan aivan eri ikäisiä kuin Tampereella? – Tässä tulee yksi selitys

Kuvituskuva. Arkisto/Pekka Ruissalo

Teemu Nurmi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri jakaa koronarokotteet Pirkanmaan kuntiin noudattaen samoja periaatteita, joiden mukaisesti THL toimittaa rokotteet PSHP:n sairaala-apteekkiin. Perusteena on kuntien asukasmäärä ja ikärakenne. Viikosta 17 lähtien jakoperuste on ollut ikääntyneiden sijaan kunnan 16–69-vuotiaiden asukkaiden määrä.

Suomen eri alueiden ja kuntien välillä on tällä hetkellä eroja siinä, minkä ikäisiä rokotetaan parhaillaan.

Kunnissa, joissa iäkkäiden osuus on suuri, rokottaminen etenee hitaammin kohti nuorempia. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että iäkkäämpien rokottaminen kestää kauemmin.

Kunnissa, joissa on paljon nuoria asukkaita, rokotusten ajanvaraus on paikoin avattu jo melko nuorillekin rokotettaville. Pirkanmaalla varsinkin Tampere ja Tampereen kehyskunnat ovat nuoren ikärakenteen kuntia.

Tällaisissa kunnissa nuorten ikäryhmien rokottaminen kestää kauemmin kuin ikääntyneissä kunnissa, ja kuntien väliset aikatauluerot tasoittuvat rokotusten edetessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut