Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi useita tontti- ja maakauppoja – Teivo, Tammelan stadion, sote-kiinteistöt omalle yhtiölle...

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina useita kauppoja ja esisopimuksia.

Valtuusto hyväksyi Teivon maa-alueiden myynnin, Tammelan stadionkortteliin liittyvät tonttikaupat ja sopimukset. Valtuusto hyväksyi myös useiden sote-kiinteistöjen myynnin sekä kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välisen tonttikaupan ja asemakaavamuutoksen Lahdesjärven eteläosassa.

Teivon maa-alueiden myyntiin Ylöjärven kaupungille liittyy myös toivomusponsi hevosalan tulevaisuuden turvaamiseksi Tampereen seudulla. Teivon alue sijaitsee Ylöjärven puolella, mutta on ollut Tampereen kaupungin omistuksessa. Noin sadan hehtaarin kokonaisuudesta noin kaksi kolmasosaa on virkistysaluetta. Teivon maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan säilyttämään jatkossakin virkistyskäytössä. Kauppahinta on seitsemän miljoonaa euroa.

Myös Teivon alueella toimivien Tampereen Ravirata Oy:n ja Tampereen klinikkarakennus Oy:n (Tampereen Hevosklinikka Oy) maanvuokrasopimukset siirtyvät kaupan mukana sellaisinaan Ylöjärvelle. Maanvuokrasopimusten kattama yhteisala on noin 30 hehtaaria. Tampereen kaupungin omistamat rakennukset, ulkoilumaja ja konesuoja, siirtyvät niin ikään kaupassa Ylöjärven kaupungille.

Tammelan tulevan jalkapallostadionin ja sen ympärille rakennettavan stadionkorttelin toteutus voi alkaa, kun valtuusto hyväksyi osaltaan stadionkorttelin kiinteistökaupat sekä kiinteistökauppojen esisopimukset. Tammelan stadionin ja sitä ympäröivän korttelin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo heinäkuussa ja rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt Tammelan stadionin rakentamiseen miljoonan euron suuruisen HatTrick-avustuksen. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle valtion liikuntapaikka-avustuksena 750 000 euroa. Tammelan rakennusinvestoinnin kustannusarvio on kokonaisuudessaan 28,4 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi myös kaupan, jossa Tampereen Palvelukiinteistöt Oy ostaa seitsemän sote-kiinteistöä. Kaupan kokonaisarvo nousee noin 50 miljoonaan euroon. Myytävään kiinteistökokonaisuuteen kuuluu Kissanmaan Perhetukikeskus, Leinolan Perhetukikeskus, Toimintakeskus Tuomikallio, Linnainmaan hyvinvointikeskus, Tammelakeskus, Hervannan toimintakeskus ja Hervannan paloasema.

Kaupunki takaisinvuokraa nyt myytävien kohteiden tilat ja jos sote-uudistus toteutuu, tarkoituksena on siirtää vuokrasopimukset edelleen hyvinvointialueelle. Päätös ei välittömästi vaikuta niihin toimintoihin, joita kiinteistöissä nyt on. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on kaupungin kokonaan omistama konserniyhtiö.

Lisäksi valtuusto hyväksyi määräalojen myynnin Metso Outotec Finland Oy:lle Lahdesjärven eteläosasta. Uusi teollisuusrakennusten tontti on pinta-alaltaan 23,447 hehtaaria ja sen rakennusoikeus 117 235 kerrosneliömetriä. Tontti myydään 7,5 miljoonalla eurolla. Lisäksi valtuusto hyväksyi tähän liittyvän asemakaavamuutoksen sekä kaksi muuta tonttikauppaa.