Kaupunginvaltuusto hyväksyi lisätalousarvion: kymmeniä uusia työntekijöitä kaupungille ja nuorisopsykiatriaan, akuuttiosaston perustamista ehdotetaan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan lisätalousarvion. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt maanantaisessa kokouksessaan lisätalousarvion, jonka myötä Tampereen kaupunki panostaa merkittävästi lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen sekä oppilas- ja opiskelijahuollon parantamiseen sekä hoitojonojen purkamiseen.

Valtuuston päätös tarkoittaa 28 uuden työntekijän palkkaamista kaupungin palveluihin ja kahdeksan työntekijän lisäystä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuottamiin lasten- ja nuorisopsykiatrian palveluihin. Kiireellisen hoidon tarpeen kasvun vuoksi nuorisopsykiatrialle ehdotetaan kuusipaikkaisen akuuttiosaston perustamista.

Kaupungin palveluissa henkilöstöä lisätään perheneuvolaan, nuorisovastaanotolle, kouluterveydenhuoltoon, opiskeluterveydenhuoltoon, ylä- ja alakouluihin, toisella asteelle sekä opiskelijahuoltoon. Lisäksi oikea-aikaisen hoidon varmistamiseksi otetaan käyttöön uusi palveluseteli nuorten psykoterapiaan sekä laajennetaan palvelusetelin käyttöä perheneuvolassa.

Päätökseen liittyy valtuuston yksimielinen ponsi, joka velvoittaa ottamaan käyttöön uusia, näyttöön perustuvia menetelmiä oppilas- ja opiskelijahuollossa. Kaupunginhallitus esitti lisäresursseja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin sekä oppilas- ja opiskelijahuoltoon tälle vuodelle 0,8 miljoonaa euroa ja 1,2 miljoonaa euroa vuodelle 2022.

Valtuustolle esiteltiin myös toiminnan ja talouden katsaus, kaupungin tammi–huhtikuun toteuman perusteella laadittu tulosennuste on 18,8 miljoonaa euroa alijäämäinen, mikä on 4,4 miljoonaa euroa ennakoitua heikompi.

Erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon menokehitys on budjetoitua suurempi, sillä lautakunnan talousarvion ennustetaan ylittyvän 20,4 miljoonalla eurolla. Merkittävimmät ylitykset aiheutuvat lastensuojelun ja vammaispalvelujen ostoista.

Talousarvio on näillä näkymin ylittymässä myös muualla kuin sosiaali- ja terveydenhuollossa. Sivistys- ja kulttuurilautakunnan osalta vuosisuunnitelma on ylittymässä 3,9 miljoonalla eurolla, joukkoliikennelautakunnan 3,7 miljoonalla eurolla sekä elinvoima- ja osaamislautakunnan 3,2 miljoonalla eurolla.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut