Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tässä Lidlin uusi keräilyhitti? "Makian tuotteeksi halpa" – Tällaisissa hinnoissa liikkuvat viime kevään kohulenkkarit nyt

Päivittäistavarakauppa Lidl tuo markkinoille uuden keräilytuotteeksi kaavaillun vaatteen: suomalaisbrändi Makian suunnitteleman hupparin.

Hupparia myydään Lidlin mukaan yksittäinen rajoitettu erä, joka tulee kaupan laareihin tämän viikon torstaina. Hupparit on suunniteltu yksinoikeudella Lidlille. Hupparin lisäksi myyntiin tulee koiranpeite.

Lidlin mukaan hupparin tavoitteena on kannustaa ihmisiä mukaan kesän urheiluhuumaan. Hupparissa leikitellään ajatuksella, että Makia on iso sponsoriyritys ja Lidl sponsoroitava. Siksi hihasta löytyy kirjainyhdistelmä LACF eli Lidl Atlético Club Finland.

– Lidl Atlético Club Finland on lajiriippumaton kannatusseura, joka tsemppaa kaikkia Suomen joukkueita, kertoo tiedotteessa hupparin suunnitellut Jesse Hyväri Makialta.

Jokaisen myydyn tuotteen hinnasta 10 prosenttia lahjoitetaan Lidlin mukaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten jääkiekkoharrastukseen Jääkiekkoliiton alaisen Finkey Foundation -rahaston kautta.

– Huppari on Makian tuotteeksi halpa, kertoo Lidlin kaupallinen johtaja Mikko Forsström tiedotteessa.

Ihan Lidlin halvimpiin tuotteisiin huppari ei kuulu, vaan sillä on hintaa useampi kymppi.

Lidlin viime vuonna kohauttaneet lenkkitossut maksoivat vain 15 euroa. Lenkkitossut myytiin loppuun pikavauhtia ja niitä ilmestyi nopeasti verkon myyntikanaviin jopa parin sadan euron hinnalla. Isoin huuma on sittemmin laantunut ja Lidl-tossujen hinta verkon kauppapaikoilla laskenut. Lidl-lenkkareita on edelleen myynnissä netin myyntipalstoilla runsaasti. Pelkästään Tori.fi:ssä käyttämättömiä tossuja on kaupan lähes 30 paria ja yleisin hintapyyntö on 25 euroa parilta.

Lenkkareiden halpa hinta herätti myös paljon kysymyksiä tuotteen eettisyydestä, etenkin kun Iltalehdentuolloin haastatteleman Finnwatchin mukaan lenkkarit valmistanut kiinalaistehdas läpäisi auditoinnin alhaisimmalla mahdollisella arvosanalla. Tuolloin Lidl vakuutti, että eettisyyteen on kiinnitetty huomiota.

Nyt myyntiin tuleva Makian huppari on Lidlin mukaan valmistettu sertifioidusta luomupuuvillasta Turkissa.

Makian ja Lidlin yhteistyöstä kerrottiin ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten. Aiemmin tänä vuonna Makia ilmoitti lopettavansa yhteistyöntoisen halpaketjun Kärkkäisen kanssa tavaratalon omistajan arvojen ja toiminnan vuoksi.

Makia on ollut vuosien varrella myös plagiointikohuissa, kun sen suunnittelemissa logoissa on ollut hämmästyttävän suuria yhteneväisyyksiä toisiin, vanhempiin logooihin. Puhutuin tapaus koski helsinkiläisen pursiseuran logoa.