Tays Keskussairaalan vanhimman osan uudistamisen päälinjat valittu – suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen uudisrakennuksia

Tays Keskussairaalan vanhimmat rakennukset ovat tulossa käyttöikänsä päähän, ja niiden tilalle suunnitellaan uusia rakennuksia.

Rakennuksiin sijoittuu monia sairaalan keskeisimpiä toimintoja, kuten Acuta ja useita leikkaussaleja. Kevään aikana on selvitetty vaihtoehtoja alueen uudistamiseksi.

Suunnitteluehdotuksista jatkoon valitussa vaihtoehdossa suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen erikokoisia uudisrakennuksia. Lopulliset ratkaisut tehdään, kun hankesuunnitelma valmistuu ja edetään investointipäätökseen.

Tays Keskussairaalan vanhimmissa rakennuksissa (rakennukset A,B,K, P ja H) sijaitsevat muun muassa Acuta, pääkeskus, ihotaudit, sisätaudit, keuhkosairaudet, äiti-lapsiyksikkö, gynekologia, gastroenterologia, kuvantaminen ja urologia. Rakennukset on otettu käyttöön pääosin 1960-luvulla eivätkä ne enää vastaa nykypäivän vaatimuksia.

Alueen uudistamiseksi on kevään aikana tarkasteltu erilaisia vaihtoehtoja. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on nyt valinnut suunnitelmista jatkotarkasteluun yhden, jonka pohjalta lähdetään tekemään tarkempaa suunnittelua.

Valitussa vaihtoehdossa rakennukset A, P, K ja H puretaan, mutta suojeltu B-rakennus säilytetään. Sen ympärille rakentamiseen tarvitaan kuitenkin poikkeamislupa Tampereen kaupungilta. Suunnitelman mukaan alueelta puretaan myös Q-rakennus.

Rakentamisen arvioidaan kestävän noin 15 vuotta. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uudet tilat vanhoissa rakennuksissa sijaitseville toiminnoille. Toisessa vaiheessa sijoitetaan osa Tays Hatanpään toiminnoista Tays Keskussairaalaan.

Jotta rakentaminen Teiskontien suunnalle voidaan aloittaa, esitetään suunnitelmassa Q-rakennuksen purkamista. Q-rakennuksessa toimii tällä hetkellä lasten- ja nuorisopsykiatria sekä sairaalakoulu.

Investointisuunnitelma on tarkoitus viedä hyväksyttäväksi valtuustoon vuoden 2021 loppuun mennessä, jolloin rakentaminen päästäisiin aloittamaan vuonna 2023.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut