Pormestarivalinta on siirtämässä Anna-Kaisa Ikosen eduskunnasta takaisin Tampereelle: mitä tekee varaedustaja Jari Kinnunen, joka siirtyi juuri Tampereelta Brysseliin? – "Helpompi asia ratkaista kuin Tesoman surma"

Jari Kinnunen on tällä viikolla jälleen yhden kovan paikan edessä: mikäli Anna-Kaisa Ikosesta tulee pormestari, Kinnusella saattaa olla edessä paluu Suomeen ja kansanedustajaksi. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Puhelin soi maanantaiaamuna Brysselin ydinkeskustassa, Rou de Templen varrella neljännessä kerroksessa. Siellä pitää nykyisin majaansa nokialainen poliisi Jari Kinnunen, joka siirtyi keväällä kansainvälisiin työtehtäviin.

Kysymyksessä on CPCC-direktoraatin virka Euroopan Unionissa. Direktoraatti vastaa osaltaan kansainvälisistä kriisinhallintaoperaatioista esimerkiksi Irakissa ja Afrikassa.

Nyt voi käydä niin, että maisema vaihtuu nopeasti takaisin Suomeen. Kokoomus on tätä kirjoittaessa todennäköinen pormestaripuolue, ja todennäköistä on sekin että kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen pitää ykköspaikkaa kun pormestarista aletaan keskustella. Brysselistä käsin Kinnunen ehti katsoa senkin, että hän oli Nokialla puolueensa ääniharava ja jatkaa näin kaupunginvaltuutettuna.

– En osaa sanoa asiaan vielä mitään. Tässä on niin paljon liikkuvia muuttujia, että ne pitää katsoa ensin ennen kuin voi alkaa edes miettiä sitä, mikä se päätös on.

– Ensin katsotaan tarkistuslaskenta, sen jälkeen katsotaan kokoomuksen ratkaisut ja lopuksi kysytään kotijoukoilta, mitä siellä ajatellaan asiasta. Sitten teen päätöksen, Kinnunen kuvaa prosessia.

Paljon julkisuudessa esillä ollut poliisi tiedostaa hyvin, että myös äänestäjillä on asiaan odotuksia.

– He varmasti odottavat jotain. Ratkaisu ei missään tapauksessa tule olemaan helppo.

Ammatti on toki opettanut siihen, että elämässä tulee aika ajoin eteen koviakin päätöksiä ja ratkaisuja, eikä se sinänsä ole Kinnuselle uusi asia.

– On tämä varmasti helpommin ratkaistavissa oleva asia kuin Tesoman-surma, poliisi viittaa Tampereella muutama vuosi sitten tapahtuneeseen puutokseen, jonka selvittelyyn meni aikaa lopulta useampi vuosi.

Kinnunen oli tapauksen tutkinnanjohtaja ja asia sai aikoinaan huomattavaa julkisuutta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut