Kuolleen ehdokkaan äänet ratkaisivat, kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto ohitti SDP:n 26 äänellä - Koalitiota aletaan kasata maanantaina Ikosen johdolla

Demarit on Tampereen suurin puolue 24,3 prosentin potilla, mutta Kokoomuksen ja RKP:n vaaliliitto ohittaa demarit 26 äänellä.

Demarien äänimäärä 27963 ja kokoomuksen 27829 eli eroa on 134 ääntä. Kun Kokoomuksen äänimäärään lisätään vaaliliiton kautta tulleet Peter Löfbergin 160 ääntä, menee vaaliliitto 26 äänellä demarien ohi.

Kaupunginvaltuutettu Peter Löfberg (rkp) menehtyi muutama viikko sitten, mutta hänet oli jo vahvistettu puolueen kuntavaaliehdokkaaksi.

Puolueet kokoontuivat puimaan tilannetta tuloksen selvittyä.

Kokoomuksen kunnallisärjestön puheenjohtaja Jouni Markkanen vahvistaa Tamperelaiselle, että pormestarineuvotteluja aletaan käydä maanantaina Anna-Kaisa Ikosen johdolla.

- Puoluiden keskinäisessä menettelytapasopimuksessa sanotaan yksiselitteisesti, että suurin ehdokaslista aloittaa koalitioneuvottelut, toteaa Markkanen.

Anna-Kaisa Ikonen keräsi 5068 ääntä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut