Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuplauskin on hyvä, sanovat perussuomalaisten ääniharavat Lassi Kaleva ja Veikko Vallin

Perussuomalaisten vaalivalvojaisissa Tampereen Kalevassa oli sunnuntai-iltana maltillinen tunnelma. Puolue saattoi odottaa enemmänkin kuntavaalien tulokselta, mutta väki vaikutti saatuunkin kannatukseen kohtuullisen tyytyväiseltä.

– Tuplauskin on hyvä. Tietenkin voi aina ajatella, että olisihan se hienoa jos olisi tullut kolminkertainen lisäys kannatukseen, mutta realistinenkin pitää olla, tuumi puolueen toinen ääniharava, kansanedustaja Veikko Vallin.

– Meille on tulossa tämän tuloksen perusteella lisäksi todella hieno valtuustoryhmä. Se on minun mielestäni ammattitaitoinen porukka. On monipuolisesti kaikenlaista väkeä ja nuoria poliitikkoja, jatkaa Lassi Kaleva.

– Hyvä kun tulee nuoria, se tekee puolueelle hyvää. Seuraan nyt erityisellä mielenkiinnolla, mihin suuntaan puolue kehittyy näiden vaalien seurauksena, Vallin sanoo.

Haastatteluhetkellä moni niin sanottu vanha sotaratsu sai vielä jännittää oman paikkansa puolesta. Kaleva oli ilahtunut siitä, että Ylöjärvellä perussuomalaiset oli kovaa vauhtia menossa suurimmaksi puolueeksi.

– Kokoomus ja Sdp olivat varmasti keväällä ärsytettyjä vaihtelevien vaaligallupien takia. Tässä se meidän haasteemme on jatkossakin: miten saada ihmiset sohvalta liikkeelle? Nämä puolueet ovat ennenkin näyttäneet sen, miten saada oma väki liikkeelle silloin kun on paikka äänestää, Kaleva ja Vallin pohtivat.

Kansallisella tasolla ei tarvitse paljoa kärjistää, jos äänestäjäkunnan jakaa kahden näkyvän poliitikon eli Sdp:n Sanna Marinin ja perussuomalaisten Jussi Halla-ahon kesken. Vallin on tunnistanut ilmiön, jota polarisaatioksikin voi hienommalla ilmaisulla kutsua.

– Puolueet ovat todella paljon johtajiensa näköisiä. Näin se nykyään menee. Mielenkiintoista nähdä, paljonko Jussi tulee ääniä saamaan, Vallin pohti hieman iltayhdeksän jälkeen.