Ylöjärvellä perussuomalaiset nousi suurimmaksi puolueeksi, muualla kärjessä kokoomus – tällainen oli vaalitulos Tampereen naapurikunnissa

Perussuomalaiset otti Ylöjärvellä ison voiton. Puolue otti kärkipaikan 23,7 prosentin kannatuksella ja sai 13 paikkaa valtuustoon. Se on seitsemän enemmän kuin puolueella aiemmin oli. Kokoomus ja SDP säilyttivät kannatuksena liki ennallaan. Vihreät menetti kannatustaan 4,9 prosenttia, mikä tietää kolmen paikan menetystä. Keskusta ja vasemmistoliitto menettivät molemmat yhden paikan.

Ylöjärven ääniharava oli kansanedustaja Sami Savio (ps.) 871 äänellä.

Kangasalla kokoomus säilytti asemansa suurimpana puolueena 25,7 prosentin kannatuksella. Kakkosena olivat demarit 21 prosentin kannatuksella. Kokoomus sai yhden lisäpaikan ja SDP menetti yhden paikan valtuustossa. Perussuomalaiset nosti kannatustaan 6,8 prosenttia ja sai kolme uutta paikkaa valtuustoon. vihreät, keskusta ja vasemmistoliitto menettivät kukin yhden paikan. Kangasalla eniten ääniä, 605, sai SDP:n Hanna Laine.

Nokialla kärkipaikan sai kokoomus 22,4 prosentin kannatuksella. SDP oli toinen 19,8 prosentin kannatuksella ja perussuomalaiset kolmas 18,2 prosentin kannatuksella. Kärkikolmikossa jokaisen puolueen kannatus nousi, mutta eniten perussuomalaisten. Perussuomalaiset lisäsi kannatustaan Nokialla 9,5 prosenttia. Nokian ääniharava oli vasemmistoliiton Anne Nyman 664 äänellä.

Lempäälässä kokoomus otti selvän ykköspaikan 29,6 prosentin kannatuksella. SDP oli toinen 18,7 prosentilla. Kolmantena oli perussuomalaiset 15,6 prosentin kannatuksella. Lempäälän ääniharavaksi nousi kokoomuksen Jocka Träskbäck 490 äänellä.

Kokoomuksella oli selvä ykkössija myös Pirkkalassa, jossa puolue sai 31,7 prosenttia äänistä. SDP sai 22,8. Perussuomalaiset sai 12,9 prosenttia äänistä ja vihreät 11,7. Perussuomalaiset lisäsi kannatustaan 5,4 prosenttia ja vihreät menettivät neljä prosenttia äänistä. Pirkkalan ääniharava oli pormestari Marko Jarva (kok.) 703 äänellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut