Ennakkoäänten perusteella Lauri Lyly saisi pitää pormestarin paikkansa, mutta ilta on vielä nuori – Lyly: "Kouluasteikolla jännityksen taso on vahva kasi"

Sosialidemokraatit olivat vielä ensimmäisten ennakkoäänten valmistuttua pitämässä ykköspuolueen aseman Tampereella. Suuri syy äänimäärään on pääministeri Sanna Marinin henkilökohtainen äänimäärä, joka oli kello kahdeksan laskuissa jo yli 7 000 ääntä.

Pormestari Lauri Lyly otti puolueen vaalivalvojaisissa tilanteen vastaan rauhallisesti.

– Ei yhtään tiedä mitä tulee. Vaaleihin valmistautuminen on tietysti ollut hyvin erilaista, kun kampanjoinnista on pitkälti puuttunut sosiaalinen kontakti koronaviruksen takia, Lyly tuumi Tamperelaiselle.

Lyly on poliittisella urallaan tottunut istumaan pitkää iltaa ja yötäkin neuvottelupöydissä, ja haastavia paikkoja on riittänyt. Lyly myönsi, että sunnuntai-illan tilanne asettui kaikesta koetusta siihen jännittävämpään päähän.

– On joskus ollut jännittävämpiäkin paikkoja. Kouluasteikolla jännityksen taso on tällä hetkellä vahva kasi, Lyly sanoi kellon lyödessä 20.05.

Marinin takana puolueen ehdokkaista läpi on menossa myös kansanedustaja Ilmari Nurminen, joka vaihtoi näihin vaaleihin maisemaa Sastamalasta Tampereelle. Ensimmäisten ennakkoäänten tultua äänimäärä oli jo yli 1 000 äänen.

– Olen tietenkin todella tyytyväinen. Olen asunut nyt Tampereella kymmenen vuotta, joten tästä alkaa luonteva vaihe elämässäni, Nurminen tuumi.

Hänellä oli selvä näkemys siitä, mitä pitää lähteä kehittämään kuntapoliitikon uralla.

– Ihmisiä tunnen tietysti paljon, mutta tamperelainen kosketuspinta puuttuu. Nyt sitä saa, mistä olen tietysti tyytyväinen.

Sanna Marinin ja Ilmari Nurmisen ystävyys on tiedossa pidemmältä aikaa. Siihen hän ei halunnut vaali-iltana kommentoida sen enempää.

– Totta kai joukkueena ollaan tehty työtä. Joukkueessa minä ja Sanna olemme osa kokonaisuutta.

Marin tunnetaan jalkapallofanina ja myös Nurminen on lajia seurannut.

– Katsoin tietysti Suomen ja Tanskan pelin. Hyvä, että Christian Eriksen on kunnossa. Tämäntyyppiset tapahtumat tietysti auttavat siinä, että politiikka asettuu omiin uomiinsa eikä ole sittenkään se maailman tärkein asia, kun puntariin tulevat elämän ja kuoleman kysymykset Nurminen pohtii.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut