"Luottaisin siihen, että asetelma pysyy kutakuinkin samana" – vihreissä uskotaan, että 14 valtuustopaikkaa säilyy

Vihreät uskoo säilyttävänsä Tampereella jotakuinkin entiset asetelmansa kuntavaaleissa. Neljä vuotta sitten puolue onnistui erinomaisesti, nyt odotukset ovat maltillisemmat.

– Luottaisin siihen, että asetelma pysyy kutakuinkin samana eli se 14 paikkaa säilyy. Kampanja on mennyt mielestäni erittäin hyvin, ja ehdokkaamme ovat mielestäni onnistuneet parhaiten mitä tulee kaduilla kampanjointiin, arvioi valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi.

Suoniemi on hyvin tietoinen siitä, että perussuomalaiset nostaa näissä vaaleissa kannatustaan reippaasti neljän vuoden takaisestsa.

– Se on mielenkiintoista nähdä, että miten paljon se kannatus nousee.

Viikonlopun aikana jalkapallomies Suoniemi on joutunut miettimään paljon muutakin kuin pelkkiä vaaleja. Christian Eriksenin kohtalo kosketti myös pitkän linjan jalkapallon ystävää.

– Kaikki se näytti tietysti todella hurjalta. Olen joskus nähnyt Tammerfesteillä vastaavanlaisen tilanteen, ja siinä lopputulos oli pahin mahdollinen. Lääkäripuolisoni tosin osasi sanoa jo varhaisessa vaiheessa, että Eriksen tulee selviämään tilanteesta. Tuollaisen jälkeen tietysti politiikkakin asettuu oikeisiin mittasuhteisiinsa, Suoniemi pohtii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut