Leinolan koulun äänestyspaikalla ennätysrauhallinen aamupäivä – "Leinolassa annetaan yleensä vaalipäivänä noin 900 ääntä, mutta tämän aamun tahdilla se puolittuu"

Tamperelainen vieraili kuntavaalien varsinaisen vaalipäivän Tampereen äänestysalueiden 46 ja 47 äänestyspaikalla Leinolan koululla ja havaitsi, että ainakaan kello 12.30 ei tarvinnut jonottaa äänestyskoppiin.

Ulko-ovella oli välillä muutaman ihmisen jono, välillä sai kävellä suoraan sisään.

Äänestysalue Leinola 46:n vaalilautakunnan puheenjohtaja Jaana Jääheimo vahvisti näkemyksen.

– Laskimme, että kello 9-12.10 oli äänensä antanut Leinola 46:ssa 86 ihmistä. Se on minun vaalitoimitsijaurani pienin äänestäjien määrä Leinola 46:ssa kolmen tunnin aikana, Jääheimo sanoi.

Hän on ollut vaalilautakuntatehtävissä yli 15 vuoden aikana vajaassa kymmenessä vaalissa kaikissa eri vaalityypeissä.

Leinola 46:ssa on Jääheimon mukaan 2350 äänioikeutettua tamperelaista, joista näissä kuntavaaleissa kävi ennakkoon äänestämässä 803.

– Leinolan äänestysprosentti on yleensä ollut hieman alle koko Tampereen äänestysprosentin, joka oli viime kuntavaaleissa 59,3. Sillä matematiikalla Leinolassa annetaan yleensä vaalipäivänä noin 900 ääntä, mutta tämän aamun tahdilla se puolittuu, Jaana Jääheimo laskeskeli.

Hän kehui hyvää säätä, joka joskus houkuttelee äänestäjät liikkeelle, mutta voi kääntyä myös asiaa vastaan, sillä nyt on jo kesäkuun puoliväli ja mini ihminen voi esimerkiksi mökkeillä.

– Varsinaisena äänestyspäivänä huomaa hyvin sen, onko samana päivänä esimerkiksi F1-kisa. Jos on niin sen päättymisen jälkeen tulee ryntäys äänestämään.

Leinolan koulun parkkipaikalle oli valmius järjestää ulkoäänestys, mutta sunnuntaina ainakaan kello 13 mennessä ei kukaan ollut sellaista Jääheimolta pyytänyt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut