Sanna Marin uskoo puolueensa vaalivoittoon – "Tampereella parasta on tamperelainen rentous", sanoo rouva pääministeri

Pääministeri ja puoluejohtaja Sanna Marin uskoo, että SDP säilyttää suurimman puolueen asemansa tuoreista gallup-tuloksista huolimattakin. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pääministeri ja puoluejohtaja Sanna Marinin viikonloppuun on mahtunut monenlaista ennen kuin varsinainen viikonloppu on edes alkanut. Perjantaina Marin sai ensimmäisen koronarokotteen.

Haastattelu tehdään samana päivänä. Rokotekohta on vielä hivenen kivulias, mutta ei häiritsevästi.

– Rokote annettiin Helsingissä. Olen iloinen siitä, että vihdoin ja viimein sain itsekin koronarokotteen. Omaa vuoroaan on moni suomalainen kovasti odottanut, eikä ihme, se tuo meidät taas lähemmäksi tavallista elämää, Marin sanoo.

Tavallisen elämän kaipuu heijastuu kenties myös pääministeristä. Ennen haastattelua kirjoittaja pohtii hetken, olisiko parasta kutsua Marinia Rouva pääministeriksi.

– Sano Sanna vaan.

Vielä maaliskuun kohdalla näytti siltä, että Sdp marssii selkeään vaalivoittoon niin valtakunnallisesti kuin Tampereellakin. Lyhyessä ajassa moni asia on kuitenkin muuttunut, ja vaaliviikon galluparvioiden perusteella voi käydä niinkin, että puolue jää Tampereella kolmanneksi. Se tietäisi Lauri Lylyn pormestarikausien jäämistä yhteen.

Marin ei anna kannatuskyselyiden huolettaa liikaa.

– Pyrimme siihen, että Sdp on Tampereen suurin puolue ja pormestaripaikka säilyy. Omalta osaltani pyrin tekemään vaalityötä niin hyvin kuin mahdollista, ja vaali-iltana näkee sitten sen mihin se riittää. Meillä on erittäin hyvä ehdokaslista, ja olemme tehneet sen mitä olemme luvanneet. Myös viime kuntavaalien alla oli sama tilanne: kokoomus oli kyselytutkimusten kärjessä, mutta lopulta menimme ohi, pääministeri huomauttaa.

Ehdokkaan henkilökohtainen äänimäärä voi Marinin myötä nousta ensimmäistä kertaa Tampereen kunnallispoliittisessa historiassa yli 10 000 äänen. Edellinen ennätys on vuodelta 1992, jolloin Pekka Paavola kahmi 8 728 ääntä. Marin sanoo, että mainittu ennätyslukema on hänelle uutta tietoa.

– Puolueen menestys on tärkeintä. Mitä enemmän pystyn puoluetta auttamaan, sen parempi.

Tampere on viimeisen viiden vuoden aikana muuttunut vauhdilla. Marinin oma ura sai valtakunnallista huomiota ensimmäistä kertaa syksyllä 2016, kun tuon ajan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja nuiji värikkäät ratikkakokoukset maaliin asti.

– On erittäin hienoa, että kaupunki kasvaa ja kehittyy ja uskaltaa tehdä päätöksiä. Olen edelleen iloinen siitä, että valtuusto teki päätöksen raitiotiestä. Viimeksi perjantaina keskustelin tamperelaisten ihmisten kanssa, ja sain paljon palautetta ratikasta: ihmiset olivat tyytyväisiä, ja toivoivat että jatkossakin joukkoliikennettä kehitetään rohkeasti.

– Pyrin käymään Tampereella niin usein kuin mahdollista. Korona-aika on ollut tietenkin erittäin vaativaa, ja se on teettänyt paljon töitä. Aina kun mahdollista, olemme Tampereella. Jatkossakin perheellä on kaksi kotia: Helsingissä ja Tampereella.

Mitä teette kun olette Tampereella?

– Vietämme aikaa varmaan aika lailla samalla tavalla kuin monet muutkin kaupunkilaiset. Käymme Emman kanssa leikkipuistoissa, tapaamme sukulaisia ja ulkoilemme.

– Tampereella on parasta tamperelainen rentous. Jokainen vastaanotetaan täällä sellaisena kuin on, Marin kehuu.

Pääministeri on myös suuri jalkapallon ystävä. Se tiedetään, että puoliso Markus Räikkönen pelasi TPV:ssä Ykkösen tasolle saakka. Veikkausliiga kutsui taannoin pääministerin ottelua katsomaan, ja pääministeri vastasi kutsuun ilolla.

– Olen suuri jalkapallon ystävä, ja mielelläni katson otteluita. Kun otteluiden terveysturvallinen järjestäminen on mahdollista, menen mielelläni paikalle. Sitä ennen katson EM-kisoja ja luotan Huuhkajien menestykseen.

Elokuussa olisi Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu Tampereella, 14.8.

– En tiedä, olenko saanut kutsua, pitää tarkistaa! Jos sellainen tulee, se kuulostaa oikein hyvältä. Olisi kyllä kiva mennä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut