Noora Louhimo kesä-Tampereella on kolme paikkaa ylitse muiden – "Luvassa on aikamoista settiä"

Muusikon suvi: Noora Louhimo arvostaa perinteisiä tamperelaisia kesäkohteita ja ikävöi keikkaelämän tunnelmaa.

Tamperelainen Noora Louhimo, 32, jos kuka, on laulaja.

Battle Beastin keulassa jo yhdeksän vuotta maailmaa valloittanut vokalisti julkaisi menneenä keväänä ensimmäisen sooloalbuminsa.

Noora Louhimo Experiencen Eternal Wheel of Time and Space on laajakatseinen pitkäsoitto.

– Tykkään laulaa melodista musaa. Soololevylläni halusin näyttää, mistä palasista minut on koottu. Tulihan siitä monipuolinen kokonaisuus, mutta mukana on aina tehoa ja sydäntä, Louhimo painottaa.

Ajatus oman albumin tekemisestä pisti Louhimon mietteliääksi jo vuosia sitten, niinpä esimerkiksi If I Was Your Woman -biisi on vuodelta 2013.

Pitkän kypsyttelyn jälkeen Eternal Wheel of Time and Space alkoi todella rakentua koronakeväänä 2020.

Luvassa on aikamoista settiä.

– Minulla oli ehkä pieni identiteettikriisikin elämäni kanssa, mutta lopulta avasin solmun oman soittolistani kautta. Ymmärsin, että veri vetää kohti rockin eri vivahteita, bluesia, soulia ja kantria. Sen jälkeen albumikokonaisuus syntyi rennosti, Louhimo kertoo.

Jos Noora Louhimo päästelee soolona omaa herkkyyttään ulos, Battle Beastin parhaillaan rakentuva kuudes albumi tulee jälleen esittelemään laulajan maskuliinisen ja voimakkaan puolen.

– Luvassa on aikamoista settiä. Pakollinen keikkatauko on tuonut koko bändille happea ja uutta energiaa, Louhimo lupaa.

Levyn on tarkoitus ilmestyä tämän vuoden lopulla, minkä jälkeen Battle Beast pääsee toivon mukaan esiintymään normaalisti.

– Tässä on ollut jo pieniä vieroitusoireita keikkojen suhteen. Olen muun muassa nähnyt unia keikkabussielämästä, Louhimo naurahtaa.

Suosikkipaikat kesä-Tampereessa

1. Pispalanharju ja Pyynikin näkötorni

Käyn siellä usein lenkkeilemässä ja näkymä harjulta yli kaupungin on aina yhtä upea. Ja Pyynikin näkötorniltahan saa ne kylän parhaat munkit.

2. Finlaysonin alue

Kaupungin kaunein miljöö. Vanha tehdasalue huokuu historiaa ja rauhaa. Tammerkosken läheisyys vielä korostaa kokonaisuuden arvokkuutta.

3. Kaupin alue

Toinen suosimani lenkkimaasto. Korona-aikana en ole ikävä kyllä päässyt Kaupinojan saunan löylyihin, mutta se asia korjautuu toivon mukaan pian.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut