Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tällainen on Tampereen Keskustorin odotettu kesäkeidas – "Ilman muuta Suomen upein yhteiskäyttöterassi"

Terassi: Ravintoloiden lisäksi alueelle tulee petankki- ja futsal-kentät. Noin 350 asiakaspaikasta 145 on savuttomalla puolella.

– Tästä tulee ilman muuta Suomen upein yhteiskäyttöterassi, sanoo Rami Lehtinen esitellessään Tamperelaiselle 1. heinäkuuta avautuvan Keskustorin kesäkeitaan toimintakonseptia ja aluekarttaa.

Lehtisen yritys Event Company vastaa kesäkeitaan operoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta. Event Company on tuottanut jo useana vuotena Keskustorin joulutorin.

Keskustorin pohjoislaidalle tulevat WEGAN, Bodega Salud sekä Sitko, jonka pisteessä on myös heidän yhteistyökumppaninsa Briccon tuotteita, ja etelälaitaan, lähelle Hämeenkatua Linkosuon kahvila, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas, Ravintola Hook ja Ravintola UkkoMetso.

Ravintoloiden mökki- ja konttimyyntipisteiden väliselle alueelle tulevat pöydät ja tuolit ovat yhteistoiminta-alueella eli asiakas saa vapaasti istua minne tahansa anniskelualueen sisällä. Noin 350 asiakaspaikasta 145 on savuttomalla puolella.

Jokaiseen pöytään tulee joko aurinkovarjo tai markiisikatos.

Keskustorin teatterin puoleiseen päätyyn rakennetaan kaksi petankki-kenttää ja futsal-kenttä. Petankkia pääsee pelaamaan 5x15 metrin suuruisilla hiekkakentillä.

Futsal-kenttä, joka sopii parhaiten perheen pienimpien käyttöön, on kooltaan 10x15 metriä ja sen pinta on keinonurmea. Kummankin lajin pelivälineet ovat valmiiksi paikalla.

Kesäkeitaan wc:t ovat teatterin ja Kulttuuritalo Laikun välisellä alueella. Rami Lehtinen kertoo niiden olevan kunnollisia vesivessoja. Kapasiteetti on vajaat 20 ihmistä kerralla. Lisäksi alueelle tulee invavessa.

Lähelle Hämeenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmaa tulee suuri screeni, josta tulee kaupallisia tiedotteita ja kaupungin informaatiota.

Kesäkeitaan konsepti laajenee myös Aleksis Kiven kadulle Hämeenkadun toiselle puolelle.

Aleksis Kiven kadulle tulee hidaskatukokeilu. Katua somistetaan kesäkeitaan mukaisesti kukkaistutuksilla ja tunnelmavalaistuksella, jolloin torien välille saadaan viihtyisä kulkuyhteys.

Katua on suunniteltu yhdessä kadun varrella sijaitsevien yritysten kanssa. Niitä on innostettu laajentamaan toimintaansa myös katutilaan. Nyt Aleksis Kiven kadulle on toteutumassa kaksi uutta terassia.

Keskustorin kesäkeitaan tiukkatahtinen rakentaminen käynnistyy 18. kesäkuuta.

– Ensimmäisenä paikalle tuotaneen kukkaistutukset, joita tulee toista sataa, Lehtinen sanoo.

Kesäkeidas on auki 19. syyskuuta saakka.