Aloite: Vasemmisto ja vihreät esittävät maksuttomia kuukautissuojia Tampereella – "Huomioimme kaikenlaiset ihmisryhmät ja tuomme samalla tietoa..."

Tampereen vihreä valtuustoryhmä ja Tampereen vasemmistoliiton valtuustoryhmä esittävät maanantaina kaupunginvaltuustossa maksuttomien kuukautisvälineiden tarjoamista. Aloitteen tavoitteena on turvata kuukautisvälineiden saatavuus kaikille niitä tarvitseville.

Erityishuomiota kiinnitetään nuorten ja vähävaraisten mahdollisuuteen saada monipuolisesti kuukautissuojia ja tietoa kuukautisterveydestä.

– Helsinki on ottanut jo ensimmäiset askeleet päättämällä tarjota kuukautissuojia maksutta oppilaitoksissa Vihreiden aloitteen pohjalta. Haluamme tuoda saman käytännön myös Tampereelle ja samalla laajentaa sitä koskemaan myös muita suojia tarvitsevia ihmisiä, kertoo vihreiden valtuutettu Olga Haapa-aho.

– On tärkeää, että huomioimme kaikenlaiset ihmisryhmät ja tuomme samalla tietoa kuukautisiin liittyvistä terveysasioista, kommentoi asiaa vasemmistoliiton varavaltuutettu Kukka Kunnari.

Aloitteen mukaan kuukautiset ovat edelleen monelle tabu eikä kuukautisiin liittyvistä asioista keskustella riittävän avoimesti. Julkinen sektori voisi tukea kuukautisterveyttä tarjoamalla suojia ja helposti saatavilla olevaa tietoa nykyistä paremmin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut