Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaiset miehet kasvattelivat yhteisessä asunnossaan kannabista, sitten toinen puukotti toista – Syyttäjä vaatii molemmille rangaistuksia

Aluesyyttäjä Hanna Kankaala vaatii kahdelle tamperelaismiehelle rangaistuksia tapahtumista, jotka ajoittuvat maaliskuuhun 2021. Toiselle miehelle vaaditaan kovempaa tuomiota – vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeutta tapon yrityksestä.

Miehet ovat asuneet samassa asunnossa Tampereen Hervannassa. Siellä he ovat kasvattaneet yhteistuumin kannabista. Toiminta on ollut syyttäjän mukaan hyvin määrätietoista: telttakasvattamossa on ollut yhteensä neljä kannabiskasvia, joita on kasvatettu muun muassa lampun avulla. Kasvit ovat olleet niiden takavarikointihetkellä 15–20 senttimetriä korkeita.

Miehille on maaliskuun lopussa syntynyt kiistatilanne, jonka seurauksena toinen on yrittänyt tappaa toiseen lyömällä tätä kertaalleen puukolla, jossa on ollut kahdeksan senttimetriä pitkä terä. Siitä on aiheutunut kolmen senttimetrin mittainen poikittainen haava, joka on syvyydeltään ulottunut rintaontelon puolelle. Vammat ovat olleet senlaatuisia, että ne ovat olleet välittömästi henkeä uhkaavia. Uhri on pelastunut lähinnä siksi, että hänet on saatu nopeasti sairaalahotoon.

Molemmat miehet ovat olleet tapahtumahetkellä vahvasti päihtyneitä. Puukotuksen uhri ja puukottaja ovat molemmat kertoneet käyttäneensä tapahtumapäivänä myös ekstaasia.

Puukottajalle vaaditaan kolmesta rikoksesta neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja puukotetulle sakkorangaistusta kahdesta huumausainerikoksesta.