Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Hakkuiden suunnittelija jätti liito-oravan levähdyspaikat huomioimatta Kangasalla – syytetään nyt luonnonsuojelurikoksesta

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii hakkuusuunnittelijalle sakkorangaistusta luonnonsuojelurikoksesta. Epäilty rikkomus ajoittuu Kangasalle ja loppuvuoteen 2019. Syyttäjän mukaan suunnittelija on tuolloin jättänyt rajaamatta pois hakkuukohteesta alueen, jonka välittömässä läheisyydessä on ollut liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja.

Syyttäjän mukaan suunnittelija on ollut hyvin tietoinen siitä, että kysienen alue on liito-oravalle sopivaa elinympäristöä. Ely-keskus oli myös ohjeistanut tätä niin, että havaitun kolopuun ympärille tulisi jättää 20–30 metrin suojapuusto ja tämän lisäksi lisääntymis- ja levähdyspaikoilta tulee turvata riittävät puustoiset kulkuyhteydet ympärillä oleville metsäalueille.

Ohjeistuksesta huolimatta 20–30 metrin suojapuustoa ei jätetty hakkuiden ulkopuolelle, vaan lähes kaikki puut mainitulta alueelta oli hakattu. Luoteen suuntaan oli jätetty muutamia puita kulkuyhteyspuiksi.

Aluesyyttäjä Sulkosen rangaistusvaatimus asiassa on 20 päiväsakkoa.