Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Leppoisan jämäkkä, vaikeuksista lannistumaton johtamisasenne on meille kaikille sopiva esimerkki" – Kovan vuoden kokeneella kukkaispormestarilla riittää uskoa valoisaan tulevaisuuteen

Näkökulma: Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä on Tampereen 38. Kukkaispormestari. Hän kiittelee kaupunkia monesta.

Tampereen Kukkaispormestariksi 2021 on valittu Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä. Seppälä on järjestyksessään 38. Kukkaispormestari. Tunnustuspalkinnon myöntää Tampere Tunnetuksi ry.

Seppälä sai tiedon asiasta jo muutama päivä ennen varsinaista julkistuspäivää. Nimitys sai miehen liikuttuneeksi. Tammelantorin liepeillä syntynyt ja kasvanut Seppälä oli viikonvaihteessa istunut hyvän tovin torilla ja miettinyt synnyinkaupunkinsa kehitystä. Se näyttää tällä hetkellä hänestä erittäin hyvältä.

– Tampere on paikka, josta olen ihan äärimmäisen ylpeä. On vaikea nähdä että olisi hienompaa paikkaa kuin Tampere. Tänne halutaan nyt muuttaa ja kaupunki kasvaa valtavasti koko ajan.

– Syy on mielestäni yksinkertainen: Tampereella jokainen saa olla sellainen kuin on, ja Tampereelle otetaan vastaan sellaisena kuin on. Meillä on täällä aika monenlaisia. Tämä kaikki varmasti johtuu siitä, että aika moni meistä on tullut tänne ajan saatossa jostain muualta. Tampereella on myös uskallettu tehdä, ja lopputulokset puhuvat puolestaan.

Koronapandemia on jättänyt oman jälkensä tapahtumateollisuuteen ja tapahtumien järjestämiseen. Myös kaupungin maamerkki Särkänniemi on joutunut viime keväästä asti pohtimaan tosissaan, miten kaikesta selvitään parhaalla mahdollisella tavalla. Palkintoperustelujen mukaan varsin siinä on onnistuttu varsin hyvin.

– Seppälän leppoisan jämäkkä, vaikeuksista lannistumaton johtamisasenne on meille kaikille sopiva esimerkki, perusteluissa kuvataan.

Rokotekattavuus alkaa Suomessa olla jo hyvällä tasolla. Sekin saa toimitusjohtajan suhtautumaan erittäin valoisasti alkavaan kesään. Ei ole välttämättä enää pitkä aika siihen, kun tapahtuma-ala voi elää uutta, vanhaa normaalia.

– Uskon, että Tampereenkin nousu alkaa toden teolla nimenomaan tästä kesästä, Seppälä ennustelee.

Kehittämistarpeetkin tulevat mieleen nopeasti. Keskustan elinvoimaisuus saadaan Seppälän mielestä vielä aivan uudelle tasolle hyvin yksinkertaisesti.

– Kun Mustalahden satama, Hämeenpuisto, Milavida ja Tallipiha yhdistetään tapahtumien avulla osaksi ydinkeskustaa, saadaan alueelle positiivista pöhinää. Siinä tapauksessa syntyy tilanne, jossa itäinen keskusta toimii ikään kuin liikekeskuksena ja läntinen taas vapaa-ajan ja viihtymisen keskuksena, Seppälä visioi tulevaa.