Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Nuori mies surmasi iäkkään liikuntarajoitteisen tuttavansa – syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta

Aluesyyttäjät Tanja Heinonen ja Jari Kukko vaativat pirkanmaalaiselle, 28-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Tapahtuma ajoittuu viime lokakuuhun ja Mänttä-Vilppulaan, jossa surmansa sai 92-vuotias, liikuntarajoitteinen mies. Teosta epäilty mies otettiin kiinni seuraavana päivänä. Mies on ollut vangittuna lokakuusta 2020 lähtien.

Nuori mies ja vanha mies ovat tunteneet toisensa entuudestaan. Syyskuussa 2020 liikuntarajoitteisen miehen pyöräkelkka varastettiin. Kelkka löytyi sittemmin nuoren miehen asuintalon varastorakennuksesta. Tästä kirjataan syyte varkaudesta.

Pari viikkoa myöhemmin, lokakuussa 2020 vanha mies menetti henkensä raa`an väkivallan seurauksena. Syyttäjien mukaan nuori mies oli tuolloin tunkeutunut vanhan miehen asuntoon riuhtaisemalla ulko-oven auki niin, että turvaketju oli irronnut ovenkarmista. Tämän jälkeen mies oli kaatanut vanhan miehen lattialle ja kohdistanut tähän sen jälkeen raakaa väkivaltaa. Väkivallassa oli mukana teräase: syyttäjien mukaan nuori mies oli lyönyt vanhaa miestä puukolla neljä kertaa. Vanhan miehen asunnolta ei varastettu teon yhteydessä omaisuutta eikä käteistä rahaa.

Tapaukseen liittyen on kuultu useampia todistajia, jotka ovat kertoneet esimerkiksi syytetyn päihteidenkäytöstä, väkivaltaisuudesta ja elämäntilanteesta yleensä. Yhtenä todistajista on kuultu syytetyn ex-avopuolisoa, joka asuu uhrin naapurissa. Todistajien mukaan syytetyn käytökseen on vaikuttanut päihteiden ja lääkkeiden käyttö sekaisin. Syytetyllä on aiempaa rikoshistoriaa muun muassa avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Syytetty on kiistänyt teon. Miehen puolustus vetoaa siihen, että henkirikoksen tekoväline on edelleen kateissa etsinnöistä huolimatta.