Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäteatteri tulee taas! – Ainakin nämä näet Tampereen seudulla

Teatteri: Poikkeusajan aiheuttama pitkä odotus palkitaan nyt – pian pääsee nauttimaan kesäteatterista. Ainakin nämä nähdään Tampereen kaupunkiseudun kesänäyttämöillä.

Koronapandemia on kurittanut teatterin ystäviä jo pitkään.

Nyt on vihdoin valoa näkyvissä – Pirkanmaan kesäteatterit tarjoavat monipuolisen kattauksen viihdettä ja vankkaa draamaa.

Esitysajat kannattaa kuitenkin ennen lähtöä tarkistaa – tilanne elää valtiovallan ohjeistusten mukaan.

Myös Teatterikesä lupaa mielenkiintoisia esityksiä.

Pyynikin koronasta kärsinyt kesäteatteri sai pelastajikseen Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin.

Antti Mikkola ohjaa ja dramatisoi Maria Jotunin vahvan Tohvelisankarin rouvan. Nimirooliin on saatu suursuosikki Tom Lindholm ja hänen huikentelevaksi vaimokseen Pia Soikkeli. Vaimon vaatimukset elämältä – seksiä, rahaa ja rakkautta – herättivät 1920-luvulla suurta pahennusta. Muissa rooleissa ovat muun muassa Ola Tuominen, Pia Piltz, Arttu Ratinen, Karoliina Kudjoi ja Aimo Räsänen.

14.6.–14.8.

Pyynikillä nähdään myös Sami Hintsasen, Jani Karvisen ja Ville Pusan käsikirjoittama näytelmä Pesänjako. Marika Vapaavuoren ohjaamaa esitystä tähdittävät Lari Halme, Sari Siikander, Ville Majamaa ja Sami Hintsanen. Musiikkina kuullaan Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin tuttuja lauluja ja yleisön toivotaan laulavan mukana karaoke-tyyliin.

9.–25.7.

Lapsiakin Pyynikillä muistetaan: Paula Norosen uutuuskirja Supermarsu ja vieraat viemäristä saa nimirooliin Maiju Saarisen. Marika Heiskasen dramatisoiman esityksen ohjaa Tuukka Huttunen ja näyttelijöinä ovat myös Valtteri Lehtinen, Karoliina Blackburn, Marko Keskitalo ja Marika Heiskanen.

28.6.– 3.8.

Myös Viikinsaaren Kesäteatteri tarjoaa kolme esitystä. Viime kesän Tulitikkuja lainaamassa saa uusintaensi-illan ja Antti Ihalaiseksi tulee uutena Risto Korhonen. Maiju Lassilan hulvattoman näytelmän ohjaa Hanno Eskola ja siinä nähdään myös Jarkko Tiainen, Heidi Kiviharju, Janne Kallioniemi ja Birgitta Putkonen. Ville Myllykoski, Joonas Mikkilä ja Tony Sikström tuovat raikkaan tuulahduksen muusikkoina.

12.6.–29.7.

Lars von Trierin ja Jack McNamaran moderni komedia Pomo vie yritysmaailmaan. Pomo päättää palkata näyttelijän esittämään toimitusjohtajaa ja tekemään likaiset irtisanomiset. Olka Horilan ohjaaman esityksen tähtenä on Ilkka Heiskanen.

3.7.–16.8.

Horila ohjaa Viikinsaareen myös yksinäisyyttä ja ystävyyttä koskettavasti kuvaavan Viiru ja Pesonen-näytelmän, joka sopii koko perheelle.

4.7–2.8.

Tampereen Komediateatteri tarjoaa odotetun Korpelan kujanjuoksu- näytelmän. Käsikirjoittaja Heikki Luoma ja ohjaaja Jukka Mäkinen ovat pitkään tehneet Kakkoselle suosittuja maalaiskomedioita ja mukana on niistä tuttuja näyttelijöitä kuten Esa Latva-Äijö, Karoliina Vanne, Tuija Vuolle ja Janne Kataja.

7.7.–22.8.

Lapsia muistetaan Komediateatterissakin. Panu Raipian käsikirjoittama ja ohjaama Hotelli Satuhahmo paljastaa missä Prinsessa Ruusunen, Pinokkio, Rölli ja monet muut satuhahmot viettävät lomaansa. Koko perheen musiikkikomedia esitetään katetulla ulkonäyttämöllä.

28.6.–26.8.

Nokian Kesäteatteri tunnetaan vahvoista esityksistään. Tänä kesänä luvassa on tukkilaisromantiikkaa Reino Helismaan näytelmässä Me tulemme taas. Heli Pitkänen vastaa sovituksesta ja ohjauksesta ja rooleissa ovat muun muassa Marja Sorjonen,Teemu Mäkelä, Jannina Heiman ja Jarno Huuhtanen.

30.6.–8.8.

Tamperelainen Tukkateatteri vastaa kesän rohkeimmista valinnoista. Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee 100 vuotta ja Ylöjärven Museolla nähdään runonäytelmä Eros ja Psykhe sekä tummanpuhuva komedia Uudenvuoden yö. Esitykset ohjaa Katri Häti.

3.7.–30.7. ja 9.7.–30.7.