Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteensä 115 haki näyttelijäksi Tampereen Teatteriin – Nämä kolme valittiin, lue esittelyt

Tampereen Teatterin uusina näyttelijöinä 1. elokuuta aloittavat Annuska Hannula, Ville Mikkonen ja Arttu Soilumo. Tampereen Teatterin ohjaajina alkuvuodesta 2022 työnsä aloittavat Hilkka-Liisa Iivanainen ja Antti Mikkola.

– Koronapandemian luomasta jatkuvasta uhasta huolimatta suuntaamme vahvasti katseemme tulevaisuuteen. Kiinnitämme nyt uutta henkilökuntaa, sillä teatteriin ei ole viime vuosina palkattu näyttelijöitä eläkkeelle siirtyneiden tilalle. Teatteria ei voi tehdä ilman taiteentekijöitä, ja koen että oma vahva ensemble on Tampereen Teatterin taiteellisen kehittymisen ja toimintakeinojen laajentamisen elinehto, sanoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen tiedotteessa.

Annuska Hannula (s. 1989) on valmistunut muusikoksi TAMK:n musiikin tutkinto-ohjelmasta vuonna 2014 ja teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopiston näyttelijätyön koulutusohjelmasta vuonna 2016. Hän on työskennellyt näyttelijänä mm. Kotkan kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa.

Ville Mikkonen (s. 1991) ja Arttu Soilumo (s. 1993) valmistuivat tänä keväänä teatteritaiteen maistereiksi Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta.

Teatteri käynnisti näyttelijähakuprosessin viime vuoden marraskuussa. Tehtävään haki 115 näyttelijää. Hakemusten perusteella haastatteluun kutsuttiin 11 hakijaa. Osa haastatelluista kutsuttiin teatterille myös työnäytteeseen.

Tampereen Teatterin ohjaajina alkuvuodesta 2022 työnsä aloittavat Hilkka-Liisa Iivanainen ja Antti Mikkola. Ohjaajasopimus on määräaikainen ja kestää kolme vuotta.

Ohjaajahakuprosessi käynnistettiin helmikuussa. Tehtävään haki 31 ohjaajaa. Hakijoiden taso oli erittäin korkea, ja lähes kaikki hakemukset täyttivät tehtävään asetetut vaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin kahdeksan teatterintekijää.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Hilkka-Liisa Iivanainen (s. 1980) kuuluu Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään. Iivanainen on työskennellyt yli kymmenen vuoden ajan ohjaajana Suomessa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Hän toimi taiteellisena johtajana Teatteri Jurkassa 2015–2018 ja kuuluu International Ibsen Award -teatteripalkinnon valintakomiteaan.

Iivanainen on suorittanut esiintyjäntyön koulutusohjelman (Bachelor of Fine Arts with Honors in Theater Performance) Roosevelt Universityssä Chicagossa (1999–2003). Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmasta 2010 ja viimeistelee tulevaisuuden tutkimuksen maisteriopintoja Turun yliopistossa.

Helsingistä Lempäälään muuttanut Iivanainen on tottunut ohjaamaan esityksiä vaihtoehtoisiin tiloihin ja monenlaisille näyttämöille. Tampereen Teatterikesässä toimiessaan hän on tutustunut läheisesti myös Pirkanmaan teatterielämään.

Tamperelaisella Antti Mikkolalla (s. 1978) on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus teatterista sekä kiinnitettynä näyttelijänä että freelancer-ohjaajana ja näytelmäkirjailijana. Hän on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön laitokselta 2002.Hän on kirjoittanut viisi näytelmää ja ollut perustamassa Teatteri Siperiaa. Kyky työstää tekstiä, ymmärtää näyttelijän prosessia, into ja taito innostaa, joukkuepelaaminen sekä hyvän työilmapiirin luominen ovat Mikkolan vahvuuksia.

Pyynikin kesäteatterissa saa ensi viikolla ensi-iltansa hänen ohjaamansa Tohvelisankarin rouva.