Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäpolttoaineiden ja jäteperäisten kierrätysmateriaalien käsittelyyn erikoistunut yritys rakentaa toimitilat Nokialle

Puu- ja kiertotalousalan yhtiö Kumeko Group rakentaa uuden terminaalialueen ja käsittelylaitoksen Nokian Kolmenkulmassa sijaitsevalle bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueelle. Yhtiö vuokraa kaupungilta lähes kahdeksan hehtaarin tontin, jonne sijoittuu metsäpolttoaineiden sekä erilaisten jäteperäisten kierrätysmateriaalien käsittelyyn ja välivarastointiin keskittyvä yksikkö.

Kumeko käsittelee toimitiloissaan puun lisäksi muita uusiokäytettäviä materiaaleja sekä uusiokäyttöön kelpaamatonta materiaalia energiateollisuuden polttoaineeksi.

Yhtiö tulee työllistämään Nokian yksikössään noin 10 henkilöä.

– ECO3-yritysalueen sijainti on meille keskeinen toimintojemme kannalta. Pystymme Nokialta käsin palvelemaan asiakkaitamme Pirkanmaalla sekä varmistamaan tehokkaat logistiset yhteydet muihin yksiköihimme sekä Porin satamaan. Hyödynnämme mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita polttoaineiden tuotannossa, sanoo Kumeko Groupin toimitusjohtaja Mikko-Joonas Kuuminainen tiedotteessa.

Kumekon tavoitteena on aloittaa rakennustyöt vuoden 2021 lopulla. Tontille rakennetaan puupolttoaineiden terminaalialue sekä erilaisten kierrätysjakeiden käsittelylaitos ja toimistotilaa.

Bio- ja kiertotalouden ECO3-yritysalueen ensimmäisen vaiheen viimeiset tontit myytiin ja vuokrattiin vuoden 2020 aikana. Alkuvuonna 2021 ECO3-alueen toisen vaiheen tonteille valmistui kunnallistekniikka ja Kumeko Group on nyt ensimmäinen yritys, joka sijoittuu uuteen osaan.