Kylpylä on nyt Ikaalinen Spa, joka järjestää jo elokuussa ensimmäiset festarit – "Meillä esiintyy loppuvuoden aikana Suomen ykkösartisteja"

Talous: Reilun puoli vuotta kiinni ollut kylpylä avaa ennen juhannusta. Uusi omistaja haluaa alueesta myös merkittävän tapahtumakeskuksen. Ensimmäiset festarit järjestetään elokuussa.

Ihmisten pitää huomata heti parkkipaikalta lähtien, että olemme uudistuneet.

Näin perustelee Ikaalinen Span myyntijohtaja Tapio Honkamaa viime kuukausina tapahtuneita uudistuksia.

Muutokset ovat alkaneet jo nimestä. Jatkossa perinteinen Ikaalisten kylpylä kulkee nimellä Ikaalinen Spa.

– Meillä on ollut alusta asti tavoitteena se, että tästä tehdään Pohjoismaiden mielenkiintoisin kylpylähotelli, jossa todella panostetaan asiakaspalveluun. Asiakkaan pitää tuntea, että hänen eteensä tehdään kaikki. Alueella on paljon mielenkiintoista tekemistä ja ne on hyvin tuotteistettu, linjaa Honkamaa uuden vetäjäryhmän tavoitteet.

Ikaalinen Spa avaa ovensa 21. kesäkuuta. Kylpylä ehti olla kiinni marraskuusta Scandicin vetäydyttyä kylpylätoiminnasta Ikaalisissa.

Uudistukset näkyvät pihalta sisälle siirryttäessä.

Tästä tehdään Pohjoismaiden mielenkiintoisin kylpylähotelli.

Kylpylärakennus Mainingin sisääntulokerrokseen rakennettaan uudet vastaanottotilat, oleskelutilat, aulabaari, ruokaravintola ja oma R-kioski. Huonekäytävät uusitaan ja Mainingin 55 huonetta saavat uuden tekniikan ja huonekalut. Jatkossa nimellä Ikaalinen Spa Lofts tunnettavan hotelli Ikaalian 75 huoneeseen tehdään ensi vaiheessa kasvojen kohotus ja suurempi remontti loppuvuodesta.

– Kylpylässä on tehty todella mittavat huollot ja korjaukset. Talossa 15 vuotta olleen huoltomiehen mukaan se ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa. Kalusteet ja ulkonäkö uusitaan viidakkomaisemmaksi suurkuvatapeteilla. Liukumäkikin on uusittu, listaa Honkamaa.

Vuonna 1965 valmistunut vanha kylpylärakennus puretaan pois loppuvuodesta

– Purun jälkeen siinä on tämän alueen mielenkiintoisin tontti, heittää Honkamaa.

Honkamaan mukaan vapaa-ajanmatkailu, perheet ja pariskunnat ovat jatkossakin kylpylätoiminnan selkäranka, mutta uusia asiakasryhmiä haetaan aktiivisesti.

– Suomi on niin pieni markkina, että näin on pakko toimia, vaikka kaikkien miellyttäminen ei olekaan paras mahdollinen lähtökohta.

Yritysmyyntiä pönkitetään kokoustiloilla, joissa voi järjestää suuriakin tapahtumia. Lisäksi liikuntapalveluja on tarkoitus paketoida esimerkiksi tyhy-päivien viettoa varten.

Myös tapahtumanjärjestäjäksi kylpylässä palataan aiempaa kovemmin tavoittein.

– Meillä esiintyy loppuvuoden aikana Suomen ykkösartisteja. Lisäksi vaalimme tanssikulttuuria järjestämällä tansseja viikolla.

Elokuun lopussa järjestettävään kesänlopetusfestivaaliin tavoitellaan 3 000 vierasta. Ensi vuonna on tarkoitus järjestää kolmet festarit.

Honkamaa siirtyi Ikaalinen Span myyntijohtajaksi Holiday Clubin yritys-, kokous- ja tapahtumamyynnistä vastaavan myyntijohtajan paikalta. Uransa hotellibisneksessä hän aloitti Ikaalisissa 1980-luvulla.

– Tuli leikkaamaan nurmikkoa, mutta minut siirrettiin respaan. Siitä alkoi hotelliura. Kun nyt tarjottiin myös osakkuutta, niin päätös paluusta oli helppo.

Lisäksi uudessa omistajaryhmässä ovat mukana ikaalislainen konttien ja vaihtolavojen valmistaja Fincumet, Ikaalisten Matkatoimisto, ikaalislaisen yrittäjän ja sijoittajan kiinteistöyhtiö Matti Hiekka Oy ja helsinkiläinen varatuomari Kari J. Heiskanen.

Viime vuosikymmeninä kylpylää on pyöritetty osana Rantasipi-, Cumulus- ja Scandic-ketjuja. Kylpylätoimintaa on paikalla harjoitettu 1880-luvulta.

– Tiedän paikan mahdollisuudet. Kun tarjoamme asiakkaille liikuntaa, hoitoja ja hyvää ruokaa, niin he palaavat todennäköisesti uudestaan, päättää Honkamaa.

Fakta

Ikaalisten kylpylä

Vuonna 1884 G.N Eränen perusti Naantalin kylpylän innoittamana

1900-luvun alussa toimintaa pyöritti Ikaalisten Kylpylaitos Oy ja vuodesta 1927 Ikaalisten Kylpylä Oy

Vuonna 1990 Kari ja Jussi Uoti tulivat kylpylän emoyhtiön Kylpyläkasino Oy:n pääomistajiksi

Vuonna 1994 yhtiö joutui yrityssaneeraukseen ja omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin hallintaan

Vuonna 2006 Restel hankki osake-enemmistön. Kylpylä toimi aluksi Rantasipi-brändin alla.

Vuonna 2017 Restel myi hotelliliiketoimintansa Scandicille, seuraavana vuonna sijoitisyhtiö Ikaali Invest osti kiinteistöt Tradekalta

Marraskuussa 2020 Scandic lopetti kylpylätoiminnan pyörittämisen Ikaalisissa

Keväällä 2021 Fincumet, Ikaalisten Matkatoimisto, Matti Hiekka Oy, Kari J. Heiskanen ja Tapio Honkamaa ostivat kylpyläkiinteistöt Ikaali Investiltä ja aloittavat kylpylätoiminnan pyörittämisen 21. kesäkuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut