Voice of Finland -Gilbert Kuppusami Mauritiukselta kotiutui Kalkkuun – Listaa kolme suosikkipaikkaa kesä-Tampereelta

Muusikon suvi: Gilbert Kuppusami on asunut Mansessa hieman yli kaksi vuotta ja on jo näkyvä osa kaupungin musiikkielämää.

47-vuotias Gilbert Kuppusami on tehnyt pitkän matkan päästäkseen Tampereelle.

Mauritiuksella syntynyt laulaja on ehtinyt saada kokemusta esiintymisestä ja musiikin tekemisestä Etelä-Afrikasta, Malesiasta, Singaporesta, Thaimaasta, Australiasta, Yhdysvalloista ja Ranskasta.

Lopulta hän päätyi Suomeen ja Tampereelle varsin perinteisen syyn kautta.

– Tapasin suomalaisen vaimoni Kiinan Shanghaissa, kun me molemmat asuimme siellä. Nyt olemme olleet naimisissa 16 vuotta ja meillä on kaksi tytärtä, Kuppusami myhäilee.

Muusikko Kuppusami on ollut ”aina”. Hän löysi laulutaidon jo lapsuuden kirkkokuorosta ja pian mukaan tulivat myös rummut ja muut lyömäsoittimet.

Esiintyvä artisti Kuppusami oli jo 17-vuotiaana. Pian 30-vuotisella urallaan hän on jakanut lavan muun muassa The Policen Andy Summersin ja afrobeat-legenda Tony Allenin kanssa.

Haluan pitää elävän musiikin kulttuuria hengissä.

Suomen musiikkikulttuurista hän pääsi nauttimaan heti, kun oli tamperelaistunut.

– Kuukausi Suomeen muuttamisen jälkeen tein muutaman keikan Pauli Hanhiniemen kanssa ympäri maata. Myöhemmin samana vuonna pääsin viikoksi Lappiin ja sen luonto iski täysillä tajuntaan, Kuppusami muistelee.

Television The Voice of Finland toi Gilbert Kuppusamin valtakunnan tietoisuuteen.

– TV-näkyvyys on tuonut minulle lisää seuraajia sosiaalisessa mediassa ja laajentanut kontaktiverkostoani. Sinällään mikään ei ole kuitenkaan muuttunut: haluan yhä pitää Tampereen elävän musiikin kulttuuria hengissä muiden kaupungin soittajien kanssa, Kuppusami painottaa.

– Oma yhtyeeni Gilbert K Triologik julkaisin juuri singlen Show Me How to Groove. Lisäksi Ero-niminen biisi Selkä & Issias -yhtyeen kanssa on uunituore. Se on merkittävä juttu, koska laulan siinä suomeksi.

– Tämän lisäksi soitan rumpuja Jagged Edged Bonessa ja laulan Dumb Stuff Bandissa.

Suosikkipaikat kesä-Tampereessa

1. Länsi-Teisko

Perheemme mökki on siellä. Ympäristö on upea: järvi, hiljaisuus, sauna ja luonto ovat jotain ainutlaatuista.

2. Kalkku

Luonnonläheinen kotikaupunginosani on muuttanut minua paljon. En voisi enää kuvitella asuvani suurkaupungissa.

3. Musiikkiklubit

Paapan Kapakka, Kivi, G Livelab, Kujakolli... kaikissa on hyvä tunnelma ja yleisö. Tunnen aina itseni tervetulleeksi niissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut