Muistatko Beavers-farkut? – Legendaarinen merkki palasi bisnekseen, nyt kahvilana Hämeenpuistoon

Tamperelaiset sisarukset Milja Majava, 15, ja Rosa Majava, 16, ovat avanneet Hämeenpuiston keskusaukiolle kahvilavaunun, jolla he kunnioittavat isovanhempiensa Pirja ja Matti Majavan elämäntyötä, Beaver Jeans -farkkumerkkiyritystä.

Kahvilan nimi on Beavers Coffee ja legendaarinen merkki näkyy kahvilan ulkonäössä, somistuksessa sekä tuotteissakin.

– Beavers Coffee on tehty Pirjan ja Matin muistolle. Beavers on monelle tuttu merkki ja logon näkeminen houkuttelee varmasti ihmisiä paikalle, Rosa Majava sanoo esitellen Beaversin farkkumallien merkkejä, joiden mukaan nimetään myyntituotteita.

Beavers Coffeen söpöstä pikkuvaunusta saa muun muassa kahvia, jääkahvia, mocktaileja, pullaa, munkkeja, lihapiirakoita ja paniineja.

– Kahvi ja pulla olivat tärkeitä Matti-papalle. Aina, kun pappa tuli käymään, hän toi mukanaan pullaa tai sokerimunkkeja, Rosa Majava muistelee.

Sisaruksilla on yhteistyökumppaneina muun muassa Nokian Panimo, Hakasen Leipomo, Mr. Panini, Kukkakauppa Hohto ja mainostoimisto Ard In.

Kahvi ja pulla olivat tärkeitä Matti-papalle. Aina, kun pappa tuli käymään, hän toi mukanaan pullaa tai sokerimunkkeja.

Rosa ja Milja ovat osallistuneet 4H-yrityskurssille, jonka avulla toiminta aloitetaan. Säästöpankki tukee nuoria pienellä summalla vaunun vuokrakuluissa.

Beavers Coffee lainaa panttia vastaan petanque-palloja ja mölkyn.

Kahvila on avoinna joka päivä kello 10-19 heinäkuun loppuun asti.

Beavers oli huippusuosittu merkki

Matti ja Pirja Majavan loivat Beavers-farkkumerkin vuonna 1970. Pian Beavers-farkkuja teki yli neljäkymmentä kotiompelijaa, sitten tulivat alihankkijat ja lopulta perustettiin omia tehtaita Multialle, Keuruulle ja Petäjävedelle. Työntekijöitä oli parhaimmillaan 150.

Majavat loivat Beaversille amerikkalaisen brändin. Erittäin merkittävä yhteistyö tapahtui Hurriganes-bändin kanssa.

– Remu Aaltonen ja bändin muut jäsenet kävivät meillä kotonakin usein, Pirja ja Matti Majavan poika Markus muistelee.

1980-luvulla yritys luopui omista tehtaistaan ja siirsi ompelun Italiaan ja Portugaliin. Luhta osti Beavers- ja Beaver Jeans -tuotemerkit ja liiketoiminnan vuonna 1996.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut