Ei enää portaita ja kadulle palvelemista – tamperelainen pelikauppa muutti Kuninkaankadulle: "Sairaan hieno fiilis"

Myymäläpäällikkö Matti Mäenpää kertoo, että lautapelit ovat edelleen suosittuja. Riina Haapala

Riina Haapala

Pelikauppa Puolenkuun pelit on muuttanut Hämeenkadulta Kuninkaankadulle. Myymäläpäällikkö Matti Mäenpää kertoo, että uusissa liiketiloissa on melkein tuplaten neliöitä edelliseen verrattuna.

– Meillä on ollut liike niin täynnä kuin on voinut olla eikä tavarat enää mahtuneet, Mäenpää sanoo.

Vanhaan liiketilaan pääsi vain portaita pitkin Hämeenkadulta eivätkä liikuntarajoitteiset päässeet asioimaan.

– Me olemme palvelleet kadulle, mutta onhan se helpompaa, kun pääsee itse katsomaan.

Puolenkuun peleissä on järjestetty myös korttiturnauksia, jotka ovat olleet koronan takia tauolla. Vanhoissa tiloissa ilmanvaihto ei ollut yhtä hyvä ja turnauksen aikana ilma sakeni. Uusissa tiloissa on korkeutta huomattavasti enemmän ja ilmanvaihtokin pelaa paremmin.

Monet pc- ja konsolipelit ostetaan tänä päivänä netistä pelkällä latauskoodilla. Fyysisiä pelejäkin myydään edelleen, mutta latauskoodien ollessa kasvussa täytyy pelikaupan hakea omaa asemaansa muulla tavoin. Puolenkuun peleissä myydäänkin itse pelien lisäksi runsaasti pelaamisen lisävarusteita kuten ohjaimia ja oheistavaraa, kuten vaatteita, mukeja ja figuureja.

– Karkit, juomat, pehmolelut. Nyt on saatu niille kunnolla tilaa, Mäenpää luettelee.

Tänä päivänä erilaisia pelejä pelaavat kaiken ikäiset. Lautapelit ja korttipelit ovat samalla sosiaalinen tapahtuma, jonka ympärille keräännytään kaveriporukan kesken.

– Ei ole sellaista stereotypiaa hikisestä nörtistä. Ihan kaikki perheessä pelaavat, Mäenpää sanoo.

Tällä hetkellä pelaamisessa ei ole selkeää ykköstrendiä. Lautapelit ovat olleet pinnalla jo pari vuotta ja esports on jatkuvassa nousussa.

– Nyt shakkikin on tullut takaisin hittisarjan myötä.

Mäenpää kertoo, että uusista tiloista on ehtinyt tulla jo positiivista palautetta, vaikka niissä ei ole toimittu kuin pieni hetki.

– Aiemmin tuli palautetta, että meillä oli vähän ahtaat tilat, mutta hyvä valikoima. Jos olisi ollut vähemmän ahdasta, ei olisi ollut niin hyvä valikoima. Nyt saadaan molemmat. Sairaan hieno fiilis, että on päästy muuttamaan, Mäenpää tiivistää.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut