Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä ja kokoontumisia viikonloppuna – "Pandemia ei ole vielä ohi, ohjeita on noudatettava"

Poliisi valvoo nyt koulujen päätösviikonloppuna perjantaista sunnuntaihin tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä.

Valvonnassa poliisi puuttuu myös yleisten paikkojen häiriöihin. Poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon.

– Kesäloman alkaessa kannattaa suunnitella kivaa tekemistä omassa, pienessä piirissä, ja isompaan kaverijoukkoon voi pitää yhteyttä somen kautta, vinkkaa komisario  Hannu Väänänen Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Ari Järvenpää vahvistaa poliisin toivovan hartaasti, että alueellisia kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa.

– Pitkään jatkunut pandemia ja monin paikoin myös viikkoja kestänyt etäkoulu ovat varmasti rasittaneet monia. Pandemia ei kuitenkaan ole vielä ohitse. On syytä edelleen olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, Järvenpää sanoo tiedotteessa.

Järvenpään mukaan poliisi kannustaakin juhlimaan koulujen loppua tänäkin vuonna lähikontakteja ja suuria kokoontumisia samoin kuin päihteitä vältellen pienessä piirissä.

Kokoontumisiin voidaan puuttua, jos niistä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

– Poliisin ensisijainen toimintalinja on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä turvata ihmisten perusoikeuksia antamalla ohjeita, neuvoja ja kehotuksia, Järvenpää muistuttaa.

Poliisi kannustaa, että vanhemmat ottaisivat päättäjäisillan juhlinnan riskit lastensa kanssa puheeksi hyvissä ajoin.

– Kun pelisäännöt on selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja poikkeusolojen rajoitukset on otettu huomioon, tartunta- ja onnettomuusriskitkin ovat pienemmät.

Jos lähdetään kavereiden kanssa liikkeelle, nuorten ja lasten olisi hyvä pitää kotiin yhteyttä illan aikana, jotta siellä tiedetään kaiken olevan kunnossa.

Toisaalta myös vanhempien olisi hyvä olla viranomaisten tavoitettavissa, mikäli lapsi päätyy juhlinnassa esimerkiksi poliisin avun piiriin.

Joukkokokoontumisia ei toivota, koska niissä on hankala huolehtia turvaväleistä ja hygieniaohjeista. Vanhempia kehotetaan huomioimaan tämän seikan, koska nuorten massakokoontumisia on havaittu varsinkin hyvillä säillä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos muistuttaa, että myös nuotioista ja kertakäyttögrilleistä olisi hyvä keskustella nuorten kanssa ja ottaa huomioon metsäpalovaroituksen voimassaolo.

Ilmatieteen laitos on antanut metsäpalovaroituksen suurelle osalle maata, myös Uudellemaalle.

Koulut ja lukiot voivat järjestää kevätjuhlia etänä sekä oman luokan tai ryhmän oppilaiden kesken.

Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa.

Yksityistilaisuudet eli kodeissa järjestettävät juhlat suositellaan rajoitettavaksi sisätiloissa enimmillään kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa maksimissaan 50 henkilöön.